Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Razvojna naknada

Potvrdom Vlašićevog transfera nešto je zaradio i Hajduk

Nikola Vlašić napustio je West Ham i prešao u redove Torina u kojemu je prošlu sezonu proveo na posudbi.

Nikola Vlašić (Foto: Afp)

Nakon nepotrebno dugog perioda i otezanja kod transfera riješena je budućnost hrvatskog reprezentativca Nikole Vlašića. Njegova druga epizoda u Engleskoj napokon je završila te je Vlašić prodan iz West Hama u Torino za 12 milijuna eura.

Tom transferu, osim Vlašića, vesele se i u Hajduku. Kao klub u kojemu je Vlašić igrao od svojih dječačkih dana pa sve do promocije u prvu ekipu i transfera u Everton, Hajduk dobiva postotak iznosa ovog izlaznog transfera. Riječ je o razvojnoj naknadi koja će u ovom slučaju iznositi 352 tisuće eura.

Uhićeni Bad Blue Boysi Podignuta optužnica protiv Bad Blue Boysa: Evo za što ih se sve tereti divider

Vlašić je prošlu sezonu proveo u Torinu na posudbi gdje se odlično snašao. Pod hrvatskim trenerom Ivanom Jurićem u 37 utakmica upisao je pet golova i osam asistencija. Za Vlašića je naročito bio dobar prvi dio sezone. Nakon Svjetskog prvenstva u Kataru hrvatskih reprezentativac mučio se s ozljedom zadnje lože koja ga je nakratko udaljila s terena.

Očito da su u Torinu bili zadovoljni s Vlašićem, a i on sam je u nekoliko navrata rekao kako se ne vidi u West Hamu.

S transferom u Torino Vlašić je akumulirano postao jedan od najskupljih hrvatskih nogometaša u povijesti. Za njegove transfere klubovi su izdvojili 76,6 milijuna eura.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider