Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Tercet čeka Lokomotivu

Dinamo čeka ždrijeb drugog pretkola: Nekoliko poželjnih suparnika, ali i nagaznih mina

U Maksimirskoj 128 i na Kajzerici iščekuju ždrijeb drugog pretkola Lige prvaka.

Ždrijeb Lige prvaka (Foto: AFP) (Foto: Afp)

U sjedištu UEFA-e u Nyonu ovog ponedjeljka s početkom u 12:00 održat će se ždrijeb drugog pretkola Lige prvaka za iduću sezonu, a u njemu će se naći i dva hrvatska predstavnika: Dinamo i Lokomotiva.

Zagrebački klubovi koji godinama gaje izuzetno dobre odnose (o čemu smo imali prilike svjedočiti i u aktualnom prijelaznom roku) saznat će suparnike protiv kojih će krenuti u europsku avanturu.

U Maksimiru je dugo tinjala nada da neće niti morati igrati u ovoj fazi natjecanja već da će se u uključiti u trećem pretkolu, a da bi se to dogodilo trebalo im je da Juventus eliminira Lyon u aktualnoj sezoni. Kao što znate, to se nije dogodilo, Francuzi su izbacili prvaka Italije pa je to vratilo Modre u početničku poziciju u drugo pretkolo.

gol expired Lyon eliminirao Juventus i izravno naštetio Dinamu: Modri napravili korak unazad u Ligi prvaka divider

Sa svojim koeficijentom od 33.500 Dinamo će biti nositelj u ždrijebu i neće moći igrati protiv švicarskog prvaka Young Boysa i mnogih drugih klubova koji također imaju respektabilan europski koeficijent i tek trebaju proći prvo pretkolo.

No, daleko od toga da i među nenositeljima neće biti nezgodnih suparnika, tim više što će se zbog koronavirusa igrati na jednu utakmicu i, možda (ako to odredi ždrijeb) na gostujućem terenu.

Midtjylland ili netko od devet parova prvog pretkola

Ždrijeb za prvo pretkolo je održan ove nedjelje i poznato je devet parova koji će odmjeriti snage. Uz nekog od njih, Dinamo može izvući i danskog prvaka Midtjylland koji je izravno u drugom pretkolu.

Dance bi u Maksimiru zasigurno htjeli izbjeći, kao i rumunjski Cluj ili pobjednika dvoboja između Ferencvaroša i Djurgardena. S druge strane, vjerojatno ništa ne bi imali protiv da ih kuglice spoje s prvakom Litve Suduvom ili boljim iz ogleda prvaka Gruzije Dinama iz Tbilisija i prvaka Albanije Tirane.

Parovi prvog pretkola:

Ferencvaroš - Djurgarden
Celtic - KR
Legia Varšava - pobjednik preliminarne runde
Šerif Tiraspol - Fola Esch
Connah's Quay Nomads - Sarajevo
Crvena zvezda - Europa
Budućnost Podgorica - Ludogorec
Ararat Armenia - Omonia
Floriana - CFR Cluj
Maccabi Tel Aviv - Riga
Qarabag - Sileks
Dinamo Tbilisi - Tirana
Dinamo Brest - Astana
Molde - KuPS
Flora - Suduva
Celje - Dundalk
KI - Slovan Bratislava

Mogući suparnici Dinama u drugom pretkolu:

Midtjylland
Ferencvaroš ili Djurgarden
Šerif Tiraspol ili Fola Esch
Connah's Quay Nomads ili Sarajevo
Ararat Armenia ili Omonia
Floriana ili CFR Cluj
Dinamo Tbilisi - Tirana
Flora - Suduva
Celje - Dundalk
KI - Slovan Bratislava

Lokomotivi treba jedna pobjeda za skupine Europske lige

Što se Lokomotive tiče, za njih je situacija puno jasnija. Koeficijent im je slab (4.500) i u dijelu ždrijeba za neprvake nisu nositelji te za protivnika mogu dobiti nekog od ova tri kluba: Bešiktaš, Viktoria Plzen, Rapid Beč.

Međutim, Lokosi su samo tih 90 (ili možda 120) minuta udaljeni od mjesta u grupnoj fazi Europske lige. Naime, klubovi koji u dijelu ždrijeba za neprvake budu uspješniji u drugom pretkolu Lige prvaka i onda u trećem pretkolu budu poraženi, automatski će se plasirati u jednu od skupina Europske lige.

Poznato je to odavno, a sad je hrvatskom doprvaku taj put skraćen za još jedan korak budući da je UEFA donijela odluku da se sve igra na jednu utakmicu. A to je pogotovo šansa za one slabije, da probaju iznenaditi i dočepati se Europske lige...

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider