Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
može biti još i gore

Lyon eliminirao Juventus i izravno naštetio Dinamu: Modri napravili korak unazad u Ligi prvaka

Dinamo će u lov na skupinu Lige prvaka krenuti već u 2. pretkolu, a ne u trećem kako su se nadali u hrvatskom prvaku.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Ispadanja Juventusa od Lyona u osmini finala Lige prvaka u petak navečer značilo je mnogo i za hrvatskog prvaka Dinamo, koji će u lov na novi nastup u skupini najelitnijeg klupskog natjecanja morati krenuti nešto ranije od očekivanog. Lyon je zahvaljujući golom u gostima ukupnim rezultatom 2:2 eliminirao Juventus

Da je Lyon ispao jučer, a danas Napoli, Dinamo bi već večeras bio u 3. pretkolu Lige prvaka. No prolaskom Lyona Modri će u kvalifikacije za skupinu Lige prvaka morati krenuti od 2. pretkola.

gol expired Juventus uručio Sarriju otkaz i krenuo u potragu za novim trenerom divider

U 2. i 3. pretkolu igra se po jedna utakmica, a potom u play-offu dvije. Domaćina u drugom i trećem pretkolu odlučuje ždrijeb, a Dinamo bi, osim u slučaju čuda, trebao biti nositelj u svim kolima kvalifikacija.

Čudo se može dogoditi u vidu da Napoli ili Lyon osvoje Ligu prvaka, no to je zaista teško ostvarivo. U slučaju da bilo tko osim ta dva kluba osvoji Ligu prvaka, Ajax ide direktno u skupinu Lige prvaka, a Dinamo će biti nositelj u svim kvalifikacijskim kolima.

Napoli večeras gostuje kod Barcelone u uzvratnoj utakmici osmine finala nakon što je prvi ogled završio 1:1.

gol expired Majstorska panenka sjajnog Nizozemca pala u drugi plan: Sudac dosudio dva sporna penala, pogotovo onaj za Juve! divider

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider