Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Veselica za Modrića

Postava Hrvatske za Finsku: Kramariću "ključ u ruke", Rakitić konačno sretan

Je li izbornik Ante Čačić pronašao dobitnu formulu za završnicu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo?

U početnoj postavi hrvatske reprezentacije protiv Finske trebao bi zaigrati Andrej Kramarić, i to na važnoj, možda i ključnoj poziciji, na kojoj već dugo čekamo pravu partiju.

KOMENTAR IVICE MEDE Čačić je nervozan jer zna da "leti" ako ne pobijedi Finsku: Evo tko čeka kao zapeta puška!

Kramariću će Rijeka uvijek ostati u lijepom sjećanju. Jer ovaj je zagrebački dečko upravo tamo našao svoju afirmaciju. Prvotimac Hofennheima na Rujevicu bi mogao istrčati u prvoj postavi.

"Teško je meni reći očekujem li ili ne očekujem. Ima dosta igrača koji su u istoj poziciji kao i ja, ajmo reći na tom nekom rubu prve postave. Prvenstveno moram reći da moram biti zadovoljan svoji igrama u Njemačkoj, sigurno je da je moja klasična pozicija da igram napadača tamo", kaže Kramarić.

Kramarić iza Mandžukića

No, nije mu strana niti pozicija polušpice. Milan Badelj ima crveni pa će izbornik Čačić vjerojatno u početnom sastavu Kramarića staviti iza Mandžukića, a Rakitić bi se vratio na poziciju koju igra i u Barceloni. Novost je Matej Mitrović, umjesto načetog Lovrena, u stoperskom paru s Vidom.

Ivan Rakitić trebao bi biti najsretniji s ovom promjenom jer je više puta bio nezadovoljan pozicijom polušpice u reprezentaciji. Andrej Kramarić s druge strane nije do sada odigrao niti jednu cijelu utakmicu za Hrvatsku, prilika je za to za novo dokazivanje.

"Ja sam uvijek spreman, sva sreća zdravlje je tu, za sada je sve dobro. Kad god sam na terenu dat ću sve od sebe, svi znaju kako i što mogu i nadam se da će na kraju sve završiti dobro", ističe Kramarić.

Hrvatska je u ovim kvalifikacijama Finsku pobijedila 1:0, a gol je postigao Mandžukić. Sada na Rujevicu stižu nakon dvije pobjede, protiv Islanda i Kosova.

"Brza lopta" na Rujevici

Izbornik Ante Čačić poručuje:
"Da su u jednom dobrom raspoloženju, da u ovoj utakmici nemaju što izgubiti, mogu samo dobiti. Igraju potpuno rasterećeno, radi se o jednoj vrlo discipliniranoj ekipi. Kada pogledate njihove nastupe u skupini nitko ih nije uvjerljivo dobio.“

Reprezentativci su zadovoljni što će se igrati na Rujevici.
"Odlično je za igrati, brza je lopta i nekako je ajmo reći, europski", kaže Filip Bradarić, veznjak Rijeke koji odlično poznaje Rujevicu.

Recimo da se Vatrenima nakon rođenja kćerkice danas pridružio i Luka Modrić. Hrvatski nogometni savez večeras je za zvijezdu Real Madrida pripremio slavljeničku tortu, a prigodni poklon Luka će dobiti i nakon utakmice protiv Finske - za svoj 100. nastup u reprezentativnom dresu.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider