Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Lavovi, a ne janjci

Postava Dinama za lov na Šerif i Ligu prvaka: Može li Krznar iskoristiti novu aferu i nabrijati Modre do daske?

Dinamo večeras u Maksimiru lovi zaostatak od tri gola protiv Šerifa u uzvratnoj utakmici doigravanja za Ligu prvaka…

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U kojoj će postavi večeras Dinamo istrčati protiv Šerifa - jednadžba je s više nepoznanica.

Dan uoči utakmice rodio se „slučaj Jakić“. Navodno se radi sukobu veznjaka Modrih i trenera Damir Krznara, koji je na press-konferenciji kazao da je Jakić ima problema s ozljedom i da je njegov nastup neizvjestan, no u međuvremenu su se pojavile priče kako Jakić traži da ga Dinamo pusti u Eintracht i na taj način stišće klub.

HNL golovi: Dinamo - Lokomotiva 1:0 (Oršić)



Kako se nije pojavio na treningu za ozlijeđene igrače, priča je dobila dodatnu dimenziju. Navodno su ostali igrači razočarani Jakićevim ponašanjem, a kruže glasine da ga je Krznar odlučio izbaciti iz momčadi.

Slučaj Jakić

Je li u pitanju afera ili su to samo prenapuhane glasine, djelomično će pokazati i večerašnji sastav. Vidjet ćemo hoće li inače čvrsti i stameni Jakić, koji bi u normalnim okolnostima teško propustio takvu utakmicu zbog sličnih problema s gležnjem, osvanuti u postavi.

U svakom slučaju, Krznar ima problema sa sastavljanjem momčadi i bez Jakića. Od ranije je poznato da ima manjak stopera na raspolaganju, Lauritsen i Perić izvan su stroja zbog ozljeda.

gol expired Zašto je propao veliki transfer: Gramzljivi menadžer i otac tražili za 21-godišnjaka najveću plaću u povijesti divider

Pretpostavka je da bi Dinamo mogao zaigrati s trojicom igrača u zadnjoj liniji. Jedna od ideja je da Franjić prijeđe na centralnog stopera, a da Moubandje ode lijevo, a Theophile desno. Na taj način Modri bi dobili jednog igrače više u veznom redu. Naravno, pretpostavka je da će bočni igrači puno više ići naprijed nego nazad.

Dinamo lovi 3:0 iz prve utakmice u Tiraspolu i morat će zaigrati jako ofenzivno, a hoće li to biti s trojicom ili četvoricom odostraga i nije tako bitno. Važno je da Modri izađu visoko i pokušaju što prije postići pogodak. Jasno je da bi ranim golom unijeli nemir u redove gostujuće momčadi, a tako bi si znatno povećali šanse za ostvarenje cilja.

Ofenzivna postava 

Veliki je nedostatak Modrih i taj što je Arijan Ademi nedovoljno spreman. Zna se koliko kapetan znači za igru Modrih. Spekulira se da Ademi neće igrati, da će ga se čuvati za Osijek, no tko zna, možda Krznar iznenadi i ubaci ga od prve minute ili u drugom poluvremenu.

Vjerojatnije je ipak da će Mišić u vatru, na tog zadnjeg veznog, svojevrsnog osigurača u sustavu 3-1-4-2. Ostaje otvorenim i to hoće li Dinamo zaigrati s dva klasična napadača? Petković će sigurno biti unutra, a možda i Čop.  Možda upadne Menalo na lijevo krilo, a Moharammi na desni bok u sustavu 3-4-3. U tom slučaju ispali bi Moubandje i Čop.

UFC djevojke Britanny Palmer i Arianny Celeste (Foto: AFP) Khabibu smetaju popularne djevojke: ''Nitko ne gleda u ono što nose, ima mjesta gdje možete platiti i gledati ih'' divider

E, sad, kako igrati izrazito ofenzivno i ostaviti što manje prostora Šerifovim sprinterima? To je pitanje na koje je teško dati odgovor.

Dinamo neće smjeti srljati jer se u Tiraspolu jako dobro vidjelo da Šerif ima nekoliko vrlo hitrih igrača koji su u stanju probiti zadnju liniju Dinama i nanijeti puno štete. Kad ga se ostavi na širokom prostoru, posebice je opasan Traore, a iz pozadine i Cristiano.

Brza kontra Šerifa

Na njih dvojicu morat će se staviti posebna pažnja. Od presudne važnosti će biti da protok lopte bude što brži i bez pogrešaka na sredini terena. Modri ne smiju dopustiti razvoj kontre Šerifa, kad izgube loptu, moraju je što prije vratiti u posjed već na polovici gostiju. Lako reći, teško izvesti.

S obzirom na motoričke sposobnosti i fizionomiju momčadi, jasno je da Šerifu odgovara igra na kontre, a Dinamo će morati napasti, nema druge. Šerif će vjerojatno stvoriti neke šanse, pa će Dinamo trebati Livakovića u velikoj formi i dosta sreće. Bez toga neće ići. 

Kad se sve zbroji, malo toga Modrima ide u prilog, no još manje su im davane šanse u uzvratu protiv Tottenhama, pa su uspjeli izvesti čudo. Doduše, atmosfera u momčadi je bila drukčija, pozitivnija,

poticajnija… Možda Krznar uspije iskoristiti cijeli ovaj nemir koji se stvorio i sve okrene na svoj mlin. Možda mu „slučaj Jakić“ posluži da nabrije Modre do daske, da ih smušenih ovaca iz Tiraspola pretvori u goropadne lavove.

Lavovi, a ne janjci

Cijela momčad morat će biti na najvišoj razini, a neki pojedinci u životnoj formi. Dinamu treba barem jedan Oršić iz dvoboja s Tottenhamom. Nadamo se da je hrvatski prvak u stanju izvesti još jedan pothvat. U nogometu je sve moguće, čuda se događaju, doduše ne prečesto, ali se ipak događaju.

Zanimljivo je kako rezoniraju kladionice. SuperSport plaća pobjedu Dinama s 1,40, a prolazak Šerifa s 1,20. Ako je Dinamo veliki favorit za pobjedu u uzvratu, zašto se ne bi dogodilo da povede s dva razlike.

U tom slučaju Moldavcima bi sigurno voda ušla u uši, a onda je sve moguće, čak i ako bi ostalo tek nekoliko minuta do kraja. Ako padne rani gol, super, ako ne, treba nastaviti igrati punim gasom. Ne treba zaboraviti da je Tottenham u Maksimiru na poluvrijeme otišao s 0:0. Znamo što se na kraju dogodilo. Ulog je ogroman, Liga prvaka i brdo milijuna. Vrijedi dati sve od sebe, pa što bude.

Moguće postave Dinama za ogled sa Šerifom:

Livaković – Theophile, Franjić, Moubandje – Mišić – Ristovski, Majer, Ivanušec, Oršić – Petković, Čop.

Livaković – Ristovski, Theophile, Franjić – Moharrami, Ivanušec, Mišić, Oršić - Majer, Petković, Menalo.
 

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider