Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
ali ima nešto još gore

Zašto je propao veliki transfer: Gramzljivi menadžer i otac tražili za 21-godišnjaka najveću plaću u povijesti

Čak ni Chelsea nije ovo mogao ponuditi Erling Haalandu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Njemački Bild otkrio je što se događalo u pozadini propalog transfera koji je trebao biti u rangu Messijevog u PSG ili pak najavljenog Mbappeovog u Real. Jedan od dva najbolja mlada nogometaša svijeta, Erling Haaland trebao je ovog ljeta prijeći u Chelsea, ali sve je propalo.

Na Stamford Bridge je na kraju stigao Romelu Lukaku, a Roman Abramovič je spustio na zemlju ljude koji vode Haalandovu karijeru.

gol expired Na pomolu dva spektakularna transfera: PSG odbio prvu astronomsku ponudu Reala, Ronaldo želi kod – Guardiole! divider

Bild Sport je došao do informacije koju je označio kao sigurno provjerenom i točnom po kojoj je transfer propao zbog nevjerojatnih zahtjeva iz Haalandovog tima kojeg čine zloglasni nogometni superagent Mino Raiola i Haalandov otac Alf-Ingre, nekadašnji nogometaš Man Cityja i Leedsa.

Prema njemačkom dnevniku, Raiola je stigao u London sa zahtjevom od čak 50 milijuna eura godišnje plaće za jednog 21-godišnjaka što je šokirala čak i ponajvećeg nogometnog potrošača, Chelsea. Takvu plaću u nogometu nema još nitko.

Ne samo to, pohlepni Raiola je tražio nevjerojatnih 40 milijuna eura provizije za cijeli posao. Dakle, to je već 90 milijuna eura samo što se tiče osobnih uvjeta za dolazak i prvu godinu, a gdje je tu odšteta Borussiji Dortmund koja bi išla vjerojatno preko 100 milijuna eura.

Raiola je ovaj put nadmašio sam sebe, a Chelsea je pokazao zube i nije se navukao na transfer iako bi mu donio svjetlu budućnost u napadu.

Halaand će tako ostati još jednu godinu u Njemačkoj što mu nije baš po volji, a vidjet ćemo tko će sljedeće godine biti u igri za ovaj megatransfer.

Klinci iz Bundeslige izabrali Hrvatsku

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider