FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
uvredljiva usporedba

Khabibu smetaju popularne djevojke: ''Nitko ne gleda u ono što nose, ima mjesta gdje možete platiti i gledati ih''

Khabib Nurmagomedov u svojoj organizaciji neće imati djevojke…

Galerija UFC djevojke Britanny Palmer i Arianny Celeste (Foto: AFP) UFC djevojke (Foto: AFP) UFC djevojke (Foto: AFP) +4 UFC djevojke (Foto: AFP)

S promotivne konferencije za medije Eagle FC organizacije, koju vodi legendarni Khabib Nurmagomedov, stiže nam još jedna zanimljiva tema o kojoj je govorio bivši borac.

Podsjetimo, prije dva dana se u Moskvi ispričao svojim afganistanskim prijateljima zbog odgovora na pitanje o situaciji u toj zemlji kojeg je dao prošlog tjedna, ali Khabiba je zanimljivo slušati o raznim temama.

Dobio je pitanje novinarke što misli o popularnim ring djevojkama koje su sastavni dio profesionalnog borilačkog sporta gotovo od samih početaka. Znamo kako se feminističke udruge diljem svijeta bore za ukidanje takve prakse, na očaj upravo djevojaka kojima je to posao.

Khabib se slaže s feministkinjama, ali iz drugog razloga.

''Ne bih htio nikoga uvrijediti, ali ring djevojke su nešto najbesmislenije u ovom sportu. Koja je točna njihova uloga? Pa možeš vidjeti koja je runda na velikom ekranu. Objasnite mi koja je njihova uloga u MMA-u, ne razumijem'', iznio je jaki argument Khabib.

Naravno, tradicija atraktivnih djevojaka dolazi još iz davnih vremena kada su one, prvenstveno u boksu, najavljivale runde.

''Znam da je to povijest, ali u povijesti smo viđali mnoge krive stvari ona nas uči da iste greške ne radimo u budućnosti'', odgovorio je na ''povijesni argument'' Dagestanac.

Poznato je kako je Khabib praktični musliman i tvrdi kako u njegovoj kulturi takve stvari nisu prihvatljive te ring djevojaka na Eagle FC eventima neće biti.

''U CSKA areni 17. rujna toga neće biti. Imate u Moskvi mjesta gdje možete platiti i gledati što želite'', aludirao je očito Khabib na striptiz klubove što je ipak bilo uvredljivo za ring djevojke.

''Svaka kultura ima svoje posebnosti. Sjedim s ocem na borilačkoj večeri i te djevojke nose tablu na kojoj piše druga runda. Nitko ne gleda to što pokazuju publici. S ocem sam se osjećao nelagodno. Nemojte nam to nametati, postoje mjesta na kojima možete to gledati'', nije se dao bivši UFC prvak.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider