Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Sve na jednom mjestu

Najvažniji transferi posljednjeg dana prijelaznog roka: Dva Hrvata promijenila klub

Posljednji dan siječnja poznat je i kao posljednji dan zimskog prijelaznog roka za većinu nogometnih liga.

Transferi

Zimski prijelazni rok završio je u najjačim europskim nogometnim ligama. U Hrvatskoj prijelazni rok traje još 17 dana. 

U nastavku pogledajte najvažnije poslove zadnjeg dana prijelaznog roka. Dva Hrvata dobila su novi klub, Slaven Bilić doveo je dva pojačanja, a za priču dana zaslužan je Manchester United i njihovo neočekivano napadačko pojačanje.

Najzvučniji transfer u zimskom prijelaznom roku također je napravio Manchester United, koji je u svoje redove doveo Portugalca Bruna Fernandesa, dosadašnjeg igrača Sporting Lisabona za 55 milijuna eura.

TRANSFERI, 31. 1. 2020. 

00:00 Gotov je prijelazni rok u Engleskoj!

23:30 Filip Benković otišao je na posudbu u Bristol City, šestu momčad Championshipa.

23:24 Slaven Bilić je dobio novog igrača - 33-godišnji Lee Portier stigao je iz Cardiffa do kraja sezone. Iskusni Portier primarno je desni bek, ali može pokriti sve obrambene pozicije. Ranije je za WBA potpisao Poljak Kamil Grosicki.

23:20 Leicester je na posudbu do kraja sezone doveo Ryana Benetta iz Wolverhamptona. Benett je primarno stoper, pa se očekuje odlazak Filipa Benkovića u posljednjim minutama prijelaznog roka.

23:15 Manchester United dogovorio je posudbu Odiona Ighala do kraja sezone. Šangaju će platiti četiri milijuna funti. 

21:50 Kevin-Prince Boateng napustio je Fiorentinu i otišao na posudbu u Bešiktaš do kraja sezone.

21:45 Novi igrač Barce Matheus Fernandes odmah je otišao na posudbu u Valladolid.

21:30 Manchester United postigao je dogovor s nigerijskim napadačem Odionom Ighalom iz kineskog Šangaja. Sada preostaje dogovor s klubom. Ighalo je u Kini proveo posljednje tri godine, prije toga igrao je u Watfordu. Man Utd u potrazi je za napadačem zbog ozljede Marcusa Rashforda.

Navijači su uglavnom posprdno reagirali na priču oko Ighala, pa društvenim mrežama kruže brojne šale na račun ovog potencijalnog transfera.

21:00 Mladi belgijski desni bočni igrač Alexis Saelemaekers (20) novi je igrač Milana. Stigao je na posudbu s opcijom otkupa. Vrijednost po Transfermarktu - sedam milijuna eura.

20:30 Engleski prvoligaš Sheffield United doveo je iz Kine nizozemskog napadača zanimljiva imena - Richairo Juliano Živković. Stigao je na posudbu, a igra na poziciji napadača.

19:55 Anderlecht je potvrdio dolazak Marka Pjace! Hrvatski nogometaš stigao je na posubu iz Juventusa.

19:50 Manchester United radi na transferu Odiona Ighala, nekoć Watfordova napadača koji zadnje tri godine igra u Kini. Osim njega, spominju se Islam Slimani i Teemu Pukki, a možda padne i nova ponuda za Joshuu Kinga, ali samo ako Bournemouth pronađe novog napadača do kraja dana.

19:20 Milan je pokušao dovesti 22-godišnjeg američko-engleskog lijevog beka Wigana Antoneeja Robinsona. Robinson je stigao u Milano obaviti liječničke preglede, ali transfer se u zadnji čas zakomplicirao i propao. Robinson se vratio u Englesku, a Milan je s posudbe iz Torina povukao Diega Laxalta.

19:00 Borussia Dortmund je na posudbu s obavezom otkupa za 30 milijuna eura dovela Emrea Cana iz Juventusa, potvrdio je njemački klub.

18:32 Barcelona je potvrdila još jedan transfer. Iz Palmeirasa za sedam milijuna eura uz moguća tri milijuna bonusa stiže 21-godišnji veznjak Matheus Fernandes.

18:00 Dva transfera su propala - Edinson Cavani neće napustiti PSG, a Manchester United odustao je od napadača Bournemoutha Joshue Kinga. Ipak, Man Utd mogao bi dovesti nekoga na posudbu do kraja dana, pišu Englezi.

17:30 Škotski nogometni velikan Rangers na šestomjesečnu posudbu iz belgijskog Genka doveo je 21-godišnjeg rumunjskog napadača Ianisa Hagija, sina najboljeg rumunjskog igrača svih vremena Gheorghea Hagija.

17:00 Ajdin Hasić, bivši talent Dinama koji se na kontroverzan način rastao s Modrima, postao je novi igrač Bešiktaša. Dinamo će kao naknadu za razvoj inkasirati 400.000 eura.

16:00 Francisco Trincao je novi igrač Barcelone. Stiže iz Brage za 31 milijun eura.

14:57 Fedor Smolov je došao na posudbu iz Lokomotiv Moskve u Celtu Vigo gdje ga čeka povremeni hrvatski reprezentativac Filip Bradarić.

14:27 U posljednjim satima prijelaznog roka Slaven Bilić je uspio dovesti pojačanje za svoj WBA. Potpisao je Kamil Grosicki, 31-godišnji poljski reprezentativac.

14:00 Predstavnik Lazia putuje u London u nadi da finalizira transfer Oliviera Girouda iz Chelseaja.

14:00 - Gareth Bale sigurno ostaje u Real Madridu do kraja sezone. Tako je otkrio Zinedine Zidane, a to dokazuje i njegovo prisustvo na treningu Kraljevskog kluba. 

12:00 - Slaven Bilić pojačao je svoj WBA s poljskim veznjakom Kamilom Grosickim, dosadašnjim igračem Hull Cityja. 

11:30 - Belgijski nogometaš Yannick Carrasco vraća se u Atletico Madrid nakon dvije godine provedene u kineskom Dalianu. Carrasco (26) nije igrao još od 1. prosinca, kada je završilo kinesko prvenstvo, a Atletico se vraća kao posuđeni igrač na šest mjeseci. Belgijanac je već prijavljen za sva natjecanja, uključujući i Ligu prvaka.

11:00 - Dosta je mirno zasad na tržištima. Arsenal je u svoje redove doveo Cedrica Soaresa, desnog beka iz Southamptona. Njemu ugovor u Svecima istječe na kraju ove sezone.

8:45 - Sin legendarnog Gheorghea Hagija, Ianis, dolazi u Rangers na posudbu do kraja sezone, s opcijom prvokupa na kraju sezone. Hagi će postati suigrač Borne Barišića, koji je u četvrtak potpisao novi ugovor s Rangersima do 2024. godine. 

8:25 - Emre Can stigao je u Njemačku gdje će biti podvrgnut liječničkom pregledu i postati novi igrač Borussije Dortmund. Can dolazi na posudbu do kraja sezone s obavezom kupnje na kraju iste. Transfer bi trebao iznositi oko 30 milijuna eura. 

7:45 - Šuška se da bi Chelsea posljednjeg dana prijelaznog roka mogao krenuti po Driesa Mertensa, koji je na izlaznim vratima Napolija, ili Edinsona Cavanija, koji je pak na izlaznim vratima PSG-a. Time bi Giroud mogao napustiti Chelsea. 

7:00 - U posljednjim satima četvrtka (30. siječanj) Villarreal je objavio dolazak Paca Alcacera iz Borussije Dortmund, dok je Hertha objavila kupovinu Krzysztofa Piateka iz Milana. Na posudbu u Valenciju do kraja sezone otišao je kapetan Rome Alessandro Florenzi. 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider