Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Posebne klauzule

Objavljeni detalji velikog transfera: United iskrcao 55 milijuna, ali bit će to još skuplje

Engleski velikan u završnici prijelaznog roka doveo je pojačanje iz Portugala.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Manchester United u završnici zimskog prijelaznog roka posegnuo je za pojačanjem iz Portugala.

Iz Sporting Lisabona na Old Trafford stigao je Bruno Fernandes, 25-godišnji ofenzivni vezni, a njegov sad već bivši klub objavio je detalje cijelog posla.

Englezi će Portugalcima odmah platiti 55 milijuna eura, uz još možebitnih 25 milijuna ako se ostvare određeni bonusi, čime bi se konačna cifra mogla popeti na vrtoglavih 80 milijuna eura.

Što se bonusa tiče, pet milijuna eura Sportingu će pripasti ako se Manchester United plasira u Ligu prvaka, a za to moraju ili završiti među četiri najbolja u Premierligi ili osvojiti Europsku ligu.

Dodatnih pet Portugalci mogu dobiti na temelju broja Fernandesovih nastupa, dok se vezano za njegov učinak (golovi, asistencije, trofeji...) vežu potencijalni bonusi od čak 15 milijuna eura.

Također, Sportingu pripada i 10 posto od idućeg Fernandesova transfera, kad jednog dana bude odlazio iz Manchestera.

Veznjak fenomenalne statistike

Inače, Fernandes je još kao 18-godišnjak otišao iz Portugala u Italiju, gdje je potpisao za Novaru. Kasnije je igrao i za Udinese i Sampdoriju, ali punu igračku eksploziju doživio je s povratkom u domovinu prije dvije i pol godine kada ga je kupio Sporting.

U tom je razdoblju, kao igrač čija primarna zadaća nisu pogoci, zabio 63 gola i upisao 52 asistencije, skrenuvši time na sebe pozornost većih i bogatijih klubova.

Posebno dominantan bio je prošle sezone kada je u 53 nastupa u svim natjecanjima imao zajedno 50 golova i asistencija (32 + 18).

Trener Uniteda Ole Gunnar Solskjaer bio je presretan poslije Fernandesova potpisa ugovora s Unitedom.

"Oduševljen sam što smo se dogovorili, pregovori su bili naporni. Srećom, sve je gotovo, prošao je liječnički pregled i napokon to možemo obznaniti", izjavio je Solskjaer.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider