Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Superzvijezda se gasi

Posljednja šansa za Realovu skupocjenu pogrešku: Trebao je zamijeniti Ronalda, a sada ga očajnički žele prodate

Trener Real Madrida Carlo Ancelotti ima problema sa sastavljanjem momčadi za utakmicu sa Cadizom u La Ligi, pa se otvara šansa za Edena Hazarda…

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Posljednja šansa za Edena Hazarda. Tako u španjolskim mediji opisuju mogući Belgijančev nastup protiv Cadiza u nedjeljnom kolu La Lige.

Hazard već tri mjeseci nije bio u početnoj postavi Reala, još tamo od utakmice sa Šerifom u Madridu u Ligi prvaka, no Carlo Ancelotti nema previše opcija.

Marcelo, Lunin, Asensio, Rodrygo i Bale nisu na dispoziciji zbog pozitivnog testa na koronavirus, Modrić je još pod upitnikom jer je bio negativan na posljednjem testu i prema zakonima Zajednice Madrida ima pravo nastupa, ali ne i prema protokolu La Lige. Vjerojatnije je da neće igrati.

Karim Benzema ima problema s mišićima, no odradio je posljednji trening i mogao bi se naći u postavi ili barem ući u drugom poluvremenu. Dani Carvajal još uvijek ima problema s gležnjem i Ancelotti s njim vjerojatno neće riskirati.

gol expired Rafalna paljba Hamiltonova šefa po Verstappenu: "To je kao Maradonina Božja ruka i fantomski gol na Wembleyju" divider

Na desnu bočnu stranu vjerojatno će Nacho, a za desno krilo konkuriraju Lucas Vazquez i Eden Hazard. Moguće je i da Vazquez ode na beka. Ako se to dogodi, Hazard ne bi imao konkurenciju na desnom krilu i sigurno bi igrao.

Glavni madridski mediji pretpostavljaju da Belgijanac dobiti šansu jer je Realu u interesu da ga oživi i vrati u kakvu-takvu formu, a utakmica s Cadizom je dobra prilika jer nedostaje puno igrača.

Naime, ideja je Kraljevskog kluba da Hazarda izbaci na tržište u ljetnom prijelaznom roku i pokuša ga prodati. Belgijac je u ljeto 2019. došao u Real kao velika zvijezda iz Chelseaja za 100 milijuna eura odštete. Kad se tomu pridoda i plaća od 30 milijuna eura bruto godišnje, što je 15 milijuna neto, lako je izračunati koliko je Real investirao u hirovitog Belgijca.

Hazard ne samo da nije ispuni očekivanja, a bila su golema, nego je najveće razočaranje u posljednjih desetak godina. Očekivalo se da zamijeni Cristiana Ronalda i postane Realova nova superzvijezda, a on je od dolaska u Madrid imao velikih problema s ozljedama i praktički je više vremena proveo na bolničkom krevetu nego na travnjaku.

U Realu su već izgubili nadu da se Hazard može vratiti u staru formu, toliko da ga očajnički žele prodati, ali nadaju se da bi mogao doseći barem prihvatljivu razinu prezentacije kako bi mogli barem djelomično vratiti uloženo.

gol expired Kaos u Francuskoj: Još jedna utakmica prekinuta zbog nereda, invazija navijača na teren divider

Kad bi nešto odigrao do kraja sezone, Real bi možda dobio šansu da ga solidno „utopi“, iako će to realno biti jako teško jer bi Hazard morao pristati na rezanje trenutačne plaće. Teško da će u ovim okolnostima netko pristati da mu plaća 15 milijuna neto godišnje.

Hazardova prirodan pozicija je na lijevom krilu, no na toj poziciji u zadnje vrijeme briljira Brazilac Vinicius i teško da ga Belgijac može istisnuti. Stoga je osuđen na igranje na desnoj strani, a i tamo je velika konkurencija.

Carlo Ancelotti bio je priličan jasan kada je kazao:

„Hazardov je problem taj što trenutačno preferiram neke druge igrače. To su stvari koje se događaju u momčadi kao što je Real Madrid. Međutim, najvažnija je to što je motiviran za trening. Mora nastaviti raditi i njegov trenutak će doći“, kazao je Ancelotti.

Čini se da je kucnuo taj trenutak. Asensio, Rodrygo i Bale su izvan konkurencije, pa se otvara prostor na desnoj strani Realova napada. Sva je prilika da će Hazard popuniti rupu protiv Cadiza.

Hazardova blještava zvijezda ubrzano se gasi, sve je kredite ispucao i svaku sljedeću šansu mora iskoristiti ako želi barem djelomično povratiti status.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider