Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Nasilje na tribinama

Kaos u Francuskoj: Još jedna utakmica prekinuta zbog nereda, invazija navijača na teren

Paris FC i Lyon morali su prekinuti utakmicu francuskog Kupa zbog invazije gostujućih navijača na teren…

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Još jedan navijački skandal u francuskom nogometu.

Utakmica Paris FC-a i Lyona na Charléty u francuskom Kupu prekinuta je nakon nereda na tribinama i invazije gostujućih navijača na teren.

Tijekom utakmice došlo je do sukoba navijača, a neki od njih su utrčali na teren nakon međusobnog gađanja pirotehničkim sredstvima, bakljama i raketama. Intervenirala je policija, ispaljeni su i suzavci, no huligani se nisu smirivali.

Na poluvremenu je službeni spiker objavio da se utakmica prekida te da navijači moraju napustiti stadion. Rezultat je bio 1:1.

Time se nastavio dugački niz incidenata na francuskim stadionima ove sezone.

Lyon je već kažnjen u Ligue 1 nakon što je njihova domaća utakmica protiv Marseillea prekinuta prošlog mjeseca, a nakon što je Dimitri Payet iz pogođen bocom bačenom s tribina.

Francuski klupski nogomet uzdrman je valom navijačkog nasilja, što je potaknulo Vladu da u četvrtak objavi kako će utakmice biti prekidane ako dođe do gađanja igrača ili sudaca s tribina.

Između ostalih mjera, donesena je i ta da će se utakmice prekidati u roku od najviše 30 minuta nakon što se incident dogodio. Također je obećano da će strože provoditi mjere zabrane pristupa stadionima navijačima sa zabilježenom nasilnom prošlosti.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider