Automoto
SPORTOVI
breaking news !: USKORO UŽIVO Milanović sazvao izvanrednu konferenciju za medije: Pogledajte što je dočekalo novinare
Automoto
Otrovne strelice

Rafalna paljba Hamiltonova šefa po Verstappenu: "To je kao Maradonina Božja ruka i fantomski gol na Wembleyju"

Glavni šef Mercedesove F1 momčadi Toto Wolff prokomentirao je dramatičnu završnicu sezone u Formuli 1…

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Finiš sezone Formule 1 jako dugo nije bio tako dramatičan i napet, možda još tamo od zlatnih 80-ih i 90-ih. U Mercedesu su jako povrijeđeni onim što se dogodilo u epskoj završnici Velike nagrade Abu Dhabija.

Max Verstappen okrunjen je naslovom prvaka nakon što je u posljednjem krugu prestigao Lewisa Hamiltona. Od toga jamačno ne bi bilo ništa da nije došlo do izlijetanja sa staze Nicholasa Latifija pet krugova prije kraja utrke.

Do toga trenutka Hamilton je u imao novi naslov prvaka praktički u džepu. Bio je daleko ispred Nizozemca i lagano je jurio prema osmoj tituli s kojom bi postao najuspješniji u povijesti.

gol expired Kaos u Francuskoj: Još jedna utakmica prekinuta zbog nereda, invazija navijača na teren divider

No na stazu je morao izaći „safety car“ i sve se u tili čas promijenilo. Konačni ishod doveo je do žestoke polemike koja, čini se, dugo neće prestati. Iz Hamiltonova tabora čak su se spominjali teške optužbe poput prevare i manipulacije, a da ne govorimo o razmiricama fanova i njihovih prepirki.

Glavni šef Mecedesove momčadi Toto Wolff oglasio se u Bildu. Usporedio je dramu u Yas Marini s možda i dva najkontroverznija događaja u najpopularnijem sportu – nogometu.

"To što se dogodilo je na razini Božje ruke Diega Maradone ili fantomskog gola na Wembleyju 1966.", kazao je Austrijanac aludiravši na Maradonine igranje rukom protiv Engleske u četvrtfinalu Mundijala 1986. i zakulisni pogodak Geoffa Hursta u velikom finalu Engleske i Njemačke na Svjetskom prvenstvu 1966., a koji to zapravo nije bio jer lopta nije prešla gol-crtu.

Wolff je otkrio što mu je poručio Christian Horner, čelnik suparničkog Red Bulla.

"Napisao mi je da je to bio dobar dvoboj i da ne smijemo zaboraviti da smo osam puta konstruktorski prvaci, a da je tu glavni novac."

Međutim, iz Red Bulla nisu propustili ironično spočitnuti glavnim suparnicima da su jako loše primili poraz. Austrijanac je ovako prokomentirao otrovnu strelicu „letećih bikova“:

gol expired Ćiro prognozirao tko će biti prvak Hrvatske i zagrmio: "Ma, gdje će mijenjati Oršića, ako to trener Dinama ne zna…" divider

"To su stvari koje proizlaze iz emocija. Ne shvaćamo to osobno. Zaslužili su pobjedu."

Treba napomenuti da je Mercedes definitivno odlučio da se neće žaliti na rezultat iz Abu Dhabija. Nakon dva prosvjedna pisma koja su povjerenici za natjecanje odbili, njemačka momčad je najavila da će to učiniti, ali na kraju su odustali.

"Postoji razlika između biti u pravu i dobiti pravdu. Pred građanskim sudom gotovo sigurno bismo pobijedili jer smo imali vrlo jak slučaj, ali problem s Međunarodnim žalbenim sudom je što Međunarodna automobilska federacija ne može ocjenjivati samu sebe. Dakle, uz svu bol u srcu, odlučili smo se ne žaliti jer smo znali da nećemo postići željeni rezultat. Dakle, treba naučiti lekciju: kako možemo osigurati da se prave odluke donose u takvim situacijama. Presude povjerenika za natjecanje moraju biti u skladu s pravilima", tvrdi Austrijanac.

Tko je više zaslužio naslov u Formuli 1?

Ukupno glasova:

Činjenica je da su Wolff i Lewis Hamilton svoje neslaganje s odlukama Michaela Masija, direktora FIA-e, odlučili pokazati na vrlo jednostavan način. Izostali su sa svečanosti dodjele nagrada automobilske federacije. To bi moglo dovesti do kazne za sedmerostrukog prvaka, koji je, nakon što je bio drugi u ukupnom poretku vozača, prema pravilima bio dužan prisustvovati.

"Lewis i ja smo trenutno razočarani. Ne zbog našeg sporta, koji volimo, već zato što ako prekršite princip pravde i autentičnosti, možete ga prestati voljeti. Trebat će vremena da sve skupa provarimo, ali sumnjam da ćemo do kraja to uspjeti. Bila je to najveća nepravda u povijesti", kazao je čelnik Mercedesa.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider