Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
''Zato smo spremni''

Portugalci znaju za Torcidu i grotlo Poljuda, ali imaju dobar razlog zašto ih to ne straši

Vitoria stiže na rasprodani Poljud gdje će Hajduka bodriti više od 30 tisuća navijača.

Galerija Andre Amaro i Luis Diaz Navijači Vitorije Guimaraes Navijači Vitorije Guimaraes +2 Navijači Vitorije Guimaraes

Večeras od 21 sat Hajduk dočekuje portugalsku Vitoriju Guimaraes u prvoj utakmici 3. pretkola Konferencijske lige. Gosti su bili nositelji u ždrijebu i slove kao favorit, ali ne toliki da se Hajduk ne može nadati prolasku.

Jednima i drugima ždrijeb za play-off bio je šokantan jer su izvukli uvjerljivo najvećeg favorita cijelog natjecanja, španjolski Villarreal. Naravno da treba pozitivno razmišljati, ali prošlogodišnji polufinalist Lige prvaka vjerojatno je zid koje pobjednik ovog dvomeča neće preskočiti.

Iz redovima Hajduka i Vitorije pak stižu poruke kako se o tome uopće ne razmišlja. Portugalci su izrazito fokusirani na prolaz Hajduka, a Splićanima bi prolaz također morao biti imperativ zbog popravljanja klupskog koeficijenta.

''Znamo za jake strane Hajduka, u ovom slučaju za dvojicu igrača u napadu. Ja, kao i moji kolege u obrambenoj liniji, spremni smo za duel s njima kako bi smo na najbolji mogući način izašli iz ovog izazova'', rekao je mladi stoper Andre Amaro.

Poljud? Kažu da su navikli na to na svom stadionu

Kad na Poljud stigne neki europski protivnik, jedno od nepisanih pravila je da gosti dobiju pitanja o atmosferi na tribinama.

''Znamo kakva čeka nas atmosfera dočekati. Žestoka. Ali mi smo na to navikli. Zbog D. Afonso Henriquesa smo spremni na izazov koji nas čeka na Poljudu'', rekao je branič gostiju Amaro na press-konferenciji.

Navijači Vitorije Guimaraes Navijači Vitorije Guimaraes (Foto: Afp)

Radi se o stadionu Vitorije koji slovi kao jedna od najvrućih nogometnih pozornica u Portugalu. Navijači iz Guimaraesa izrazito su lokalpatriotski orijentirani, poznati su kao pravi fanatici i u tom se gradu ne vole Benfica ili Porto već samo Vitoria.

Zbog navijača je i pomaknut termin uzvratne utakmice na srijedu na zamolbu tamošnje policije. Predviđa se kako će im trebati pomoć iz obližnjih gradova poput Brage i Barcelosa iz kojeg je Gil Vicente koji također igra u četvrtak domaću europsku utakmicu pa je ova Hajdukova u Guimaraesu morala biti pomaknuta.

Navijači Vitorie VIDEO Evo što čeka Hajduk u Portugalu: Potukli se navijači i policija, letjele su šake i stolice divider

Bit će vruće i u uzvratu

Također, predviđa se dolazak i navijača Benfice koji gaje bratske odnose sa splitskom Torcidom, a stadion u Guimaraesu je praktički u centru grada pa kažu kako policija ima popriličan izazov kod organiziranja velikih utakmica s najvećim rivalima.

Poljud i D. Afonso Henriques primaju otprilike isti broj navijača, a hoće li atmosfera progutati goste ili odsjeći noge domaćinu, vidjet ćemo večeras u još jednom spektaklu pred punima tribinama u Splitu.

Što se događalo u Splitu uoči utakmice?

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider