Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
u madridu pokrenuli polemiku

Svi pričaju o poništenom golu Ajaxa: Legenda Reala tvrdi da je sudac pogriješio

Objašnjenje zašto sudac možda ipak nije trebao poništiti gol Ajaxa stiglo je – iz Madrida.

Sporna situacija (Foto: UEFA/Twitter) (Foto: UEFA/Twitter)

Branitelj europskog naslova Real Madrid počeo je nokaut-fazu Lige prvaka 2019. teško izborenom pobjedom u Amsterdamu. Mlađahni Ajax prikazao je odličnu predstavu i držao Real na konopcima, ali ipak su Kraljevi bili ti koji su zadali nokaut protivniku.

No tko zna kako bi se utakmica rasplela da nije bilo VAR-a. Videotehnologija se premijerno koristi u Ligi prvaka od početka ove godine nakon što ju je UEFA implentirala ubraznim postupkom zbog čestih sudačkih kontroverzi proteklih godina.

U 39. minuti Slovenac Damir Skomina postao je prvi sudac u povijesti Lige prvaka koji je poništio gol nakon pregleda snimke. Bio je to gol za vodstvo Ajaxa koji je zabio Nicolas Tagliafico, ali Skomina je nakon pregleda snimke ustanovio da je Dušan Tadić bio u zaleđu i da je ometao vratara Thibauta Courtoisa.

Ipak, nakon utakmice postoje određene polemike o ispravnosti Skominine odluke, a drugačije mišljenje stiglo je – iz Madrida.

"Što više gledam, više mi se čini da je gol bio regularan. Tadić ne može ništa u toj situaciji, ne ometa Courtoisa i nema utjecaja na igru", rekao je bivši španjolski sudac, a danas analitičar Andujar Oliver za Radio Marcu.

Nimalo dvojbe nema za njemačku legendu Barcelone i Reala Bernda Schustera – gol je, po njemu, regularan.

''Poništeni gol je gol kao katedrala. Nema ometanja igre, nema prekršaja na Courtoisu, ničega", rekao je za radijsku postaju Onda Cero.

Iz snimke je vidljivo da je Tadić doista ''napravio blok'' na vrataru Reala, ali upitno je bi li Courtois ionako mogao doći do lopte i koliko je utjecaja Tadićeva pozicija imala na igru.

Ipak, Skomina je prosudio da se radilo o ometanju igre, a na njegovu stranu stala je i UEFA, koja je na službenom Twitter kanalu Lige prvaka objavila objašnjenje zašto je gol poništen. U njihovu objašnjenju stoji da je Tadić smetao vrataru i ''sprječavao ga u igri ili namjeri igre loptom''.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider