Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
ZA SVE JE KRIV JACK

Pomognu li Liverpoolu u posljednjem kolu, Aston Villa bi mogla ostati bez 15 milijuna funti

Ukoliko Jack Grealish osvoji Premier ligu, Aston Villa će postati bogatija za 15 milijuna funti.

Steven Gerrard (Foto: Afp)

Liverpool je teško izborenom pobjedom na gostovanju kod Southamptona uspio odluku od prvaku Engleske ostaviti za posljednje kolo. Tako će u nedjelju oni na Anfieldu dočekati Wolverhampton, dok će Manchester City također kod kuće igrati protiv Aston Ville.

Na klupi Aston Ville nalazi se jedna od najvećih legendi Liverpoola, Steven Gerrard. Čovjek koji je za klub dao jako puno toga, između ostalog je istom donio i titulu Lige prvaka. No, Stevie G također ima jednu mrlju koju bi najradije izbrisao na koji god način može.

Jürgen Klopp i Pep Guardiola U ludom i nevjerojatnom scenariju mogla bi se igrati majstorica za prvaka Engleske divider

On s Liverpoolom nije uspio postati prvakom Engleske, a najbliže tome bio je u sezoni 2013./14. Redsi su tri kola prije kraja imali prednost od tri boda ispred Manchester City i ključan domaći susret protiv Chelseaja.

A onda se dogodio kiks upravo Gerrarda. U sudačkom dodatku prvog dijela Izgubio je loptu u svojoj polovici, a Demba Ba je otišao sam prema golu i savladao Mignoleta. U posljednjim trenucima susreta Chelsea je zaključio pobjedu rezultatom 0:2, a Liverpool u iduća dva kola nije dočekao kiks Cityja.

Gerrard osam godina čeka priliku iskupiti se

Sezona 2021./22., Livepool ponovno čeka kiks Cityja, ali ovog puta za isti može biti zaslužan upravo Gerrard, ovog puta kao menadžer Aston Ville. Može pomoći svom klubu u dolasku do titule prvaka. Naravno, ne bi to bila njegova titula, ali bi sigurno imao manju žgaravicu svaki put kad se prisjeti 27. travnja 2014. godine.

Njegov zadatak je što bolje pripremiti momčad, ali i motivirati ih. Ne sumnjamo kako će njegova motivacija biti velika, ali pitanje je koliki je zapravo interes samog kluba da jednaka situacija bude i kod momčadi.

Naime, postoji otprilike 15 milijuna razloga zašto Aston Villu poraz od Cityja ne bi bolio. Naprotiv. Glavni razlog koji čini tih 15 milijuna, ovog puta u obliku britanske valute, zove se Jack Grealish.

Klauzula u ugovoru je ključ

Manchester City prošlog je ljeta akvizirao Grealisha uz odštetu od 100 milijuna eura, koja može porasti na 115 milijuna. Tih 15 milijuna City će dodati ako Grealish u njihovom dresu osvoji Premier ligu.

Prilika da se do tog novca dođe je tu već za vikend. Treba se samo dogoditi poraz od Manchester Cityja, kojim bi svijetlo plavi postali prvaci Engleske.

I tu dolazimo do zanimljive situacije. Svi znamo za poznati engleski fair play, koji bi ipak trebao odigrati glavnu ulogu, no 15 milijuna je ogroman novac.

Aston Villa da bi došla do istog zapravo ne mora puštati utakmicu. Čak i da se pojavi neka mala naznaka tako nečega, FA bi odradio istragu koja bi Villu koštala puno više od tih 15 milijuna.

Aston Villa mora jednostavno odigrati jednu običnu utakmicu u kojoj neće davati ništa iznad svojih realnih mogućnosti. Jer upravo to se spominje kao ono potrebno za zaustaviti City na njihovom terenu, u trenutnom odnosu kvaliteta i forme momčadi.

Ukratko, zaustavi li Villa plave u pohodu na titulu i istu donese Liverpoolu, moći će biti ponosni time, ali za doći do 15 milijuna funti morali bi njihovi vlasnici pričekati novu priliku.

Nažalost, raspored lige tako se posložio. Mi se samo možemo nadati poštenom i uzbudljivom finišu najjače lige svijeta.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider