Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Ponovno se susreću

Polufinale Eura dobio sudac poznat po namještanju utakmica: Jedan Englez će biti posebno ogorčen

Felix Zwayer odabran je kao glavni sudac za polufinalnu utakmicu između Engleske i Nizozemske.

Jude Bellingham i Felix Zwayer 2021. (Foto: Afp)

UEFA je kao glavnog sudca za polufinalni okršaj Eura 2024 između Engleske i Nizozemske izabrala njemačkog arbitra Felixa Zwayera.

Engleska je osigurala mjesto u polufinalu nakon što je prošle subote na penale pobijedila Švicarsku, a par sati kasnije Nizozemska je preokretom porazila Tursku.

Zasigurno je da će obje strane biti zbunjenje odlukom UEFA-e s obzirom na to da je njemački sudac pronađen krivim za namještanje utakmica. 

Odslužio suspenziju radi namještanja utakmica

Zwayer, koji je 2005. godine bio uključen u skandal s namještanjem utakmica, kada je otkriveno da je prihvatio mito od 300 eura od suca Roberta Hoyzera. Zbog tog incidenta, njemački arbitar bio je suspendiran s dužnosti suca na šest mjeseci.

Nakon suspenzije vratio se suđenju te je danas regularna stavka u njemačkoj Bundesligi. Mogli smo ga vidjeti i na ovom Euru kada je bio sudac dvije utakmice u grupnoj fazi te okršaja osmine finala između Nizozemske i Rumunjske.

Felix Zwayer na Euru 2024. Felix Zwayer na Euru 2024. (Foto: Afp)

Sudar kontroverznih figura

Polufinalna utakmica će se održati u Dortmundu, bivšem domu Bellinghama, koji je prošlog ljeta prešao iz Borussije Dortmund u Real Madrid.

Jude Bellingham već je imao svojih kontroverznih trenutaka na ovom Euru, konkretno kada je u pobjedi nad Slovačkom dobio bizarnu suspenziju koja ga nije isključila iz ogleda s Švicarskom.

Biti će zanimljvo vidjeti kako će izgledati dinamika između njega i Zwayera, s obzirom na to da je engleski reprezentativac već jednom javno komentirao suđenje njemačkog sudca.

Komentari na Zwayerovo suđenje skupo su ga koštali...

Tijekom boravka u Njemačkoj, Bellingham je kažnjen s 40,000 eura zbog izvanrednog ispada usmjerenog prema sucu Felixu Zwayeru, koji je 2021. donio kontroverznu odluku tijekom utakmice Dortmunda i Bayerna, koja je završila rezultatom 3-2 za Bayern.

Bellingham je tada izjavio:

"Za mene to nije bio penal. Hummels nije ni gledao loptu, borio se za nju i ona ga je pogodila. Možete pogledati mnoge odluke u toj utakmici. Dali su sucu, koji je ranije namještao utakmice, najveću utakmicu u Njemačkoj. Što očekujete?"

Finale Eura bit će... ?

Ukupno glasova:

Steven van de Velde Stiglo pojašnjenje zašto će osuđeni silovatelj 12-godišnje djevojčice nastupiti na Olimpijskim igrama divider

Francuska nogometna reprezentacija Francuski nogometaši na Euru slave poraz desnice na parlamentarnim izborima u domovini: "Živjela raznolikost" divider

Marko Pjaca Pjaca najavio napad na Ligu prvaka: "Vraćam se na razinu najboljih igara u karijeri" divider

 

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider

Prati nas na Instagramu!
Dalmatinski derbi na Poljudu... 😎⚽️
Europskom Dinamu slijedi povratak u HNL stvarnost... ⚽
🎩🪄
Bliži nam se i sljedeći ciklus Lige nacija... 🇭🇷🏴󠁧󠁢󠁳󠁣󠁴󠁿