Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Dlan na čelo!

Poljaci predstavili Fernanda Santosa pa se propisno osramotili: Portugalac blijedo gledao

Prvi čovjek Poljskog nogometnog saveza nije naučio kako se novi izbornik zove.

Fernano Santos (Foto: Afp)

Bivši portugalski izbornik Fernando Santos imenovan je u utorak šefom poljske nogometne reprezentacije na službenoj ceremoniji u utorak u Varšavi.

"Od danas sam Poljak. Jedan sam od vas, čast mi je nastaviti svoj trenerski posao ovdje", kazao je Santos, pa prepustio riječ predsjedniku Poljskog nogometnog saveza (PZPN) Cezaryjua Kuleszi koji se propisno osramotio:

"Nismo željeli izbornika koji će se učiti na našoj reprezentaciji, bilo nam je presudno iskustvo, karizma, i rad s grupom igrača. Ali prije svega doveli smo ga zbog rezultata. Ovo je Felipe Santos", rekao je prvi čovjek Poljskog nogometnog saveza misleći valjda rećiFernando, na što ga je ovaj samo blijedo pogledao.".

gol expired Bjelica jedan od glavnih kandidata za klupu renomirane europske reprezentacije! divider

Naslijedio Michniewicza

Novi izbornik će naslijediti Czeslawa Michniewicza, smijenjenog prošli mjesec nakon što je Orlove doveo do osmine finala Svjetskog prvenstva u Katru, gdje su eliminirani (1-3) od budućeg finalista Francuske. Poljska je završila druga u svojoj skupini, iza kasnijeg prvaka Argentine (0-2), nakon što je pobijedila Saudijsku Arabiju (2-0) i remizirala s Meksikom (0-0).

Jako kritiziran od strane tiska u svojoj zemlji zbog poljskog ultradefenzivnog pristupa tijekom turnira, Michniewicza je također izdvojio PZPN zbog "nedostatka vizije o funkcioniranju i budućnosti momčadi".

Fernando Santos vodio je portugalsku momčad od 2014. do svoje ostavke prošlog mjeseca nakon šokantnog poraza od 0-1 u četvrtfinalu Svjetskog prvenstva protiv Maroka.

Santos je donio Portugalu njegov prvi veliki naslov krunisanjem europskog prvaka 2016. u Francuskoj, a zatim osvojio Ligu nacija 2019. kod kuće. Međutim, njegov mandat također je bio pokvaren ispadanjem u nokaut rundama Svjetskog prvenstva 2018. i Eura 2020.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider