Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Policije surađuju, međutim...

Policija škrta na informacijama, ali Dnevnik Nove TV neslužbeno doznaje: Oko 200 BBB-a ide na revanš s Poljacima!

Nogometaši Dinama u utorak u Varšavi protiv Legije igraju uzvratnu utakmicu trećeg pretkola Lige prvaka. Iako ne smiju na utakmicu, put Varšave je, kako se neslužbeno doznaje, otišlo i 200-tinjak Bad Blue Boysa. Nakon prošlotjednog obračuna huligana u zagrebačkoj Dubravi, Poljaci su najavili uzvrat na domaćem terenu, a policija je zbog svega maksimalno mobilizirana.

Ako netko poznaje navijače Legije, onda je to Ivica Vrdoljak. Nakon Dinama, pet sezona proveo je u klubu iz Varšave.

"Ono što se stvarno na stadionu dešava jest da stvaraju jedan ambijent, jednu domaću atmosferu da na domaćem terenu nose svoju ekipu do uspješnih rezultata", kazao je Vrdoljak za Dnevnik Nove TV.

No izvan stadiona to poprima sasvim drugu dimenziju. Posebice na gostovanjima, gdje uvijek ostave traga.

"Sjećam se kad smo igrali grupnu fazu Eurolige u Moskvi kad smo igrali protiv Spartaka da u tu imali dogovorenu tučnjavu, ispod jednog mosta čak su i bile neke snimke te tučnjave. Sigurno je da ostavljaju traga, uvijek ostanu repovi za ono što se događa van stadiona", kaže Vrdoljak.

Poljaci pozvali Boyse na revanš

Bilo je tako i u Zagrebu, ali su izvukli deblji kraj. Sada preko društvenih mreža najavljuju osvetu, a Bad Blue Boyse su otvoreno pozvali na uzvratni "meč".

A njih je, neslužbeno se doznaje, 200-tinjak krenulo put Varšave. Policija je škrta na informacijama, ali između redaka, može se iščitati da se nešto kuha.

Tomislav Krtinić, voditelj Službe za javni red Policijske uprave zagrebačke, kaže:

"Suradnja s poljskom policijom se odvija još od izvlačenja pretkola, ona se odvija permanentno u realnom vremenu. Apsolutna sva saznanja razmjenjujemo s poljskim kolegama u oba pravca-. Također, sa saznanjima će se koristiti u svim budućim događanjima u svezi mjera koje ćemo poduzimati mi i kolege."

Hrvatska policija surađuje s poljskom

U teoriji, kažu u policiji, navijače za koje nema zakonske osnove da im se zabrani odlazak na utakmicu, mogu zadržati i na temelju sumnje u njihove namjere.

"Sve ovisi o ponašanju osoba koja se kreću. U slučaju protupravnog ponašanja policija će postupiti. U slučaju samo sumnje?

"Da, u slučaju sumnje."

Znači može im se zapriječiti odlazak?

"Ovisi o slučaja do slučaja, o kakvom se protupravnom ponašanju radi."

Ovog puta poljska i hrvatska policija maksimalno su mobilizirane, stoga se vjeruje da do novih sukoba ipak neće doći.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider