Nogomet
SPORTOVI
breaking news !: Ustavni sud: "Milanović ne može biti ni mandatar ni predsjednik Vlade ni ako podnese ostavku"
Nogomet
stigla je odluka

Policajac koji je u Splitu istukao slučajnog prolaznika nakon derbija dobio samo uvjetnu kaznu

Policajac koji je brutalno istukao nedužnog mladića dobio je uvjetnu kaznu i nije zauvijek udaljen s radnog mjesta. Neće dobiti otkaz ako u idućih godinu dana ne ponovi to djelo.

Policija u Splitu (Foto: Facebook/Screenshot)

Nogometaši Hajduka i Dinama u listopadu prošle godine odigrali su igrali derbi koji je završio 1:1, no nakon derbija nitko nije spominjao utakmicu. Glavna tema je bila sukob policije i Torcide poslije dvoboja.

Sve je započelo ispred udruge navijača Hajduka u centru Splita kada je policija stigla zbog prijave radi buke.

Ubrzo je izbio žestok sukob u kojem su navijači napali policiju, a čak je jedan policajac ispalio tri metka u zrak iz vatrenog oružja. Šestorica pripadnika Torcide su privedena, dok su se ostali razbježali.

Torcidaši su prijetili policajcima, a jedan od policajaca, prema riječima PU splitsko-dalmatinske, ispalio je tri metka u zrak kako bi spasio sebe i svoje kolege, a onda uperio pištolj na torcidaše koji su nakon toga pobjegli.

gol expired Utvrđen identitet policajca koji je pretukao mladića nakon derbija: "Doveden je greškom, ispričavam se" divider

U jednom takvom bijegu policija je ulovila nekoliko ljudi i upotrijebila silu. Sve je to snimao jedan slučajan prolaznik, no čim su ga policajci vidjeli, prišli su mu i naredili da odmah obriše snimku premlaćivanja jednog od uhićenih.

Pogreška policije

Policija je te večeri zabunom premlatila slučajnog prolaznika, točnije kuhara koji se vraćao s posla i nije imao veze s utakmicom Hajduka i Dinama, već se našao na krivom mjestu u krivo vrijeme.

gol expired Ispovijest ogorčenog oca nad čijim su se sinom policajci iživljavali: Pogledajte kako izgleda! divider

Tu snimku je objavila Torcida nakon otvorenog pisma ministru Božinoviću.

Policajac koji je brutalno istukao mladića dobio je samo uvjetnu kaznu i nije zauvijek udaljen s radnog mjesta.

''Nakon udaljenja iz službe 25. listopada 2022. godine protiv policijskog službenika Policijske uprave splitsko-dalmatinske, povodom objavljene snimke, pred Odjelom prvostupanjskog disciplinskog sudovanja u Splitu pokrenut je i proveden disciplinski postupak. Utvrđeno je da je odgovoran za počinjenje teže povrede službene dužnosti (prekoračenje ovlasti i nedolično ponašanje koje šteti ugledu policije, op.a.), zbog čega mu je izrečena disciplinska sankcija 'prestanak državne službe uz rok kušnje od 12 mjeseci'. Rješenje je postalo izvršno 24. studenog 2022. godine, od kada navedeni rok i teče'', odgovorili su iz Ministarstva unutarnjih poslova za tportal.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider