Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Procurili transkripti

Kladioničarski skandal trese Španjolsku: Bivši igrači Reala stjerani u kut

Skandal vezan za namještanje utakmica u Španjolskoj dobio je novi zaplet…

Raul Bravo (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Španjolski dnevnik El Mundo objavio je transkript policijskih snimki koje ukazuju na to da je utakmica Valladolida i Valencije u posljednjem kolu španjolskog prvenstva namještena.

„Brate, Valencia pobjeđuje i prvo i drugo poluvrijeme. Umiješano je najmanje sedam igrača“, jedna je od snimljenih izjava Carlosa Arande, čiji je razgovor presrela španjolska policija prisluškujući mobilne telefone aktera kladioničarske afere.

Aranda je bivši nogometaš Real Madrida i mnoštva španjolskih klubova. Zajedno sa svojim dugogodišnjim prijateljem i bivšom zvijezdom Reala Raulom Bravom umiješan je u takozvanu „operaciju Oikos“, najnoviju kladioničarsku aferu u Španjolskoj. Obojica su osumnjičeni za još uvijek navodno namještanje utakmice radi zarade na sportskom klađenju.

Procurili transkripti

El Mundo piše da posjeduje cijeli transkript razgovora i druge materijale koji upućuju na to da je utakmica koja je odlučivala o plasmanu u Ligu prvaka namještena. Valencia je pobijedila u Valladolidu 2:0 (1:0) i osigurala četvrto mjesto na ljestvici, a oba su gola pala nakon pogrešaka obrane domaće momčadi.

Policijska akcija u kojoj su snimljeni brojni telefonski razgovori trajala je šest mjeseci. El Mundo je naveo nekoliko teza iz istrage koje jasno kažu da je utakmica Valladolida i Valencije namještena.

Dani Alves i Ferland Mendy (Foto: AFP) Dok čeka rasplet oko Hazarda, Real dogovorio drugo veliko pojačanje divider

„Očito je kako je dogovoreno da Valencia pobijedi na poluvremenu i na kraju utakmice uz pomoć nekih igrača Valladolida. S druge strane, Carlos Aranda i Raul Bravo kladili su se na rezultat koji je dogovoren prije utakmice“, navodno stoji u sudskim spisima.

Prema informacijama El Munda, Raul Bravo jedan je od kolovođa operacije. Navodno je ona izvedena preko kapetana Valladolida Borje Fernandeza, kojeg se sumnjiči da se nekoliko dana prije utakmice susreo s Bravom kako bi dogovorio detalje namještanja i podjelu plijena, a nakon toga da se našao i s igračima Valladolida u kući jednog od suigrača.

Sedam igrača umiješano u prijevaru

El Mundo je u posjedu transkripta navodnog razgovora između Arande i nepoznate osobe:

„Uplati 10 tisuća eura i dobit ćeš 20 tisuća“, navodno je, među ostalim, kazao Aranda, koji je kasnije također snimljen kako uvjerava prijatelja da je najmanje sedam igrača umiješano u prijevaru.

Borja Fernandez treći je glavni osumnjičeni akter. Sve je demantirao u razgovoru za El Partidazo na Radio Marci. Ispričao je da njegov sastanak s Raulom Bravom nije bio tajan te da su prisutni bili njegova žena i dijete.

Tvrdi da se našao s njim samo kako mu bi mu pružio podršku u nastojanju da dobije trenersku licencu. Bravo je u siječnju postao trener jedne od mladih momčadi Valladolida.

Fernandez objašnjava da se sastao sa suigračima jer su organizirali roštilj kako bi proslavili njegov oproštaj od aktivne igračke karijere, a koji se dogodio nakon utakmice s Valencijom. Koliko vam to zvuči uvjerljivo, procijenite sami.

Kako god, španjolska policija uhitila je u četvrtak, među ostalim, Brava, Arandu i Fernandeza. Pušteni su da se brane sa slobode nakon što su platili jamčevinu.

Vatreni u žestokom ritmu: Hrvatska pred najvažnijim i najopasnijim zadatkom Gareth Bale i Ryan Giggs (Foto: AFP) Ivan Rakitić za Novu TV Zlatko Dalić i Ivan Rakitić (Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL) Zlatko Dalić (Photo: Igor Kralj/PIXSELL)

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider