Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
PSG je pao

Francuzi oduševljeni Kovačem nakon podviga: "Pojeo je Pochettina. Očitao mu je lekciju"

Francusko prvenstvo dugo nije bilo ovako uzbudljivo, dobrim dijelom zahvaljujući opasnom Monacu Nike Kovača.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Niko Kovač izveo je senzaciju! Njegov Monaco ostvario je najveću pobjede sezone - pobijedili su PSG s 2:0 i stigli samo na dva boda od aktualnih prvaka Francuske.

Kovačeva velika pobjeda samo je šlag na tortu njegova preporoda Monaca, a za svoj trijumf pokupio je puno pohvala u francuskim medijima.

France Football tako kao najvećeg gubitnika utakmice navodi Kyliana Mbappea, koji nije uspio replicirati nastup protiv Barcelone, a kao najvećeg pobjednika Kovača.

"Majstorija. Hrvatski trener znao je što je potrebno da složi dobro podmazanu strategiju za pobjedu nad Parižanima. Položio je test s visokim ocjenama. Pochettinovi igrači zapinjali su za čvrst zid, dok je presing momčadi iz Kneževine u startu ometao protivničke napade", napisali su.

gol expired Tuga koja nadilazi granice Hrvatske: Mediji iz cijele regije, Francuzi, svi su se sjetili Zlatka divider

"Da bi postigli rezultat, Kovačevi igrači odigrali su utakmicu s prigodnom taktikom, iskoristivši opuštenost Parižana", analizira L'Equipe.

Jerome Rothen, nekoć igrač Monaca (u onoj kultnoj momčadi s Dadom Pršom) i PSG-a, a danas analitičar, smatra da je Kovač "pojeo Pochettina."

"Svatko je imao svoju misiju. Kovač je pojeo Pochettina. Ima jako osvježavajuće ideje i riskira u Ligue 1. Njegove ideje u utakmici bile su bazirane na protivniku. Mislim da svoju momčad vidi kao bolju od svih osim od PSG-ove", rekao je za RMC Sport.

gol expired Sportske zvijezde emotivno se opraštaju od Saračevića: Poruku mu posvetila i najveća zvijezda SP-a u rukometu divider

Le Figaro u svojoj analizi tvrdi kako je "Kovač očitao lekciju Pochettinu." Prisjetili su se i kako je Kovač kao trener Bayerna očitao lekciju Tottenhamu pobjedom 7:2 u Londonu.

"Naravno, Monegažani nisu došli u glavni grad napraviti nogometnu revoluciju", piše Le Figaro.

"Dobro su iskoristili svoje prilike. Bilo ih je nekad pet u obrani, nekad pet u vezi. Parižanima su oduzeli prostor", dodaju.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider