Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
city traži nadoknadu?

Pogledajte sukob BBB-a i Engleza na tribini: Redari spriječili veći incident, UEFA otvorila istragu

Na utakmici u Manchesteru u jednom je trenutku došlo do divljanja navijača.

Sukob BBB-a i Engleza (Screenhot)

Dok je Dinamo ipak pokleknuo i izgubio utakmicu protiv moćnog i favoriziranog Manchester Cityja, na Etihadu su Dinamovi navijači odnijeli pobjedu na tribinama. Više od tisuću BBB-a u potpunosti je nadglasalo tradicionalno uspavanu publiku u hramu Manchester Cityja.

Čak su i oni engleski mediji koji nisu imali lijepe riječi za predstavu Modrih protiv Cityja pohvalili Dinamove navijače koji su održali lekciju iz navijanja domaćinima.

Manchester City - Dinamo (Foto: Igor Kralj/PIXSELL) Modri mogu biti ponosni, BBB-i oduševili Engleze: Strastveno i hrabro u odlučni okršaj sa Šahtarom divider

BBB-i srećom više ne rade nerede po gradovima Europe kao nekad pa je, koliko nam je poznato, mirno bilo i na ulicama Manchestera, no tijekom utakmice ipak je izbio kraći sukob na tribini, a navodno su ga inicirali domaći navijači.

Pokazuje nam to snimka nastala na dijelu sa Cityjevim navijačima na kojoj se vidi kraći sukob koji su uspjeli zaustaviti redari koji su odvajali dvije skupine navijača. Jedni su druge pozivali na obračun, ali osim sporadičnih izmjena udaraca preko redara te gađanja čašama, većeg kontakta nije bilo.

Navijači Dinama na Etihadu (Foto: Igor Kralj/PIXSELL) Kao prije 20 godina: Gromoglasno navijanje BBB-a u Manchesteru divider

Moguće nerede spriječio je i strah od posljedica koje nose ovakvi ispadi na stadionima dobro opremljenim kamerama, kao što su oni na Otoku, pa ovaj kraći ispad možemo svrstati u klasični navijački folklor. Naravno, u doba kamera na mobitelima i društvenih mreža ništa ne može proći nezapaženo.

UEFA otvorila istragu

Tako je i UEFA otvorila istragu protiv oba kluba zbog bacanja predmeta, a protiv Dinama i zbog pravljenja štete gostujućih navijača. Manchester Evening News piše o čak 150 potrganih stolica, ali nikome nije jasno gdje su te stolice završile, ukoliko su potrgane i bačene. Pišu i o nacističkom salutiranju jednog od navijača Dinama, a UEFA-in delegat je zapisao i tri zastave s prekriženom glavom Zdravka Mamića. Također, prema istom izvoru City će od Dinama tražiti nadoknadu štete.

Podsjetimo, Dinamo je na uvjetnoj kazni zbog rasističkog skandiranja, baklji i bacanja predmeta zbog čega je početkom europske sezone igrao pred praznim Maksimirom.

Odluka Disciplinskog suca UEFA-e bit će poznata 17. listopada.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Utakmicu po Utakmicu Utakmicu po Utakmicu

Nastavi čitati
divider