Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
što vi mislite?

Pogledajte što je pisalo na transparentima navijača Hajduka i Rijeke koje im je policija zabranila unijeti na stadion

U Rijeci i Zaprešiću navijačima je bilo zabranjeno unijeti poruke na transparentima.

Zabranjeni transparent Torcide u Zaprešiću (Facebook)

U 5. kolu Prve HNL u Rijeci i Zaprešiću vidjeli smo dva remija. Rijeka na Rujevici nije uspjela pobijediti Istru 1961 u pravoj golijadi koja je završila 3:3. U Zaprešiću je također bilo dosta uzbuđenja, a na kraju je završilo 2:2 nakon što je domaći Inter dva puta ima prednost protiv Hajduka.

Ove su utakmice osim golova obilježile i dvije zabrane. Navijačima Rijeke i Hajduka nije bilo dopušteno unijeti transparente čiji se sadržaji nisu poklapali, ali su na jednom i drugom stadionu organi reda zaključili kako se ne mogu unijeti na tribinu.

Armada nije bilo dopušteno unijeti transparente sljedećeg sadržaja: "Tisuće obitelji gladuje zbog vas, ne isplatite li plaće, tražiti ćete spas!'', dok im je dopušteno unijeti tek završetak poruke: ''Armada uz 3.Maj i Uljanik!"

U Zaprešiću je policija zabranila dijelu pripadnika Torcide dvije poruke. Jedna se odnosi na medijske istupe nekih bivših čelnika Hajduka koji su se nakon loših rezultata kluba opet počeli pojavljivati u medijima:

''S resort Perla Štico Kerumu kliče, ajmo opet satrat Hajduk nas dvi propalice''

Druga je pak poruka članovima aktualnog Nadzornog odbora Hajduka koji su na početku svog mandata najavili iskorak u rezultatima kluba, ali se on nije dogodio:

"Iskorak = Odlazak NO!"

Nakon odluke organa reda da ne dopuste unos poruka, članovi Torcide nisu ni htjeli ući na utakmicu, ali im nije bio dopušten ni odlazak kući. Policija je čak upotrijebila silu i sprej suzavac kako bi navijače natjerala na ostanak u Zaprešiću, no srećom sve se smirilo.

Stadion su htjeli napustiti i ostali navijači na gostujućoj tribini, ali policija jednostavno nije dopuštala nikome odlazak kući. Zbog toga je Torcida iz protesta cijelu utakmicu provela u tišini.

Zabranjene poruke Armade na Rujevici (Facebook) Zabranjene poruke Armade na Rujevici (Facebook)

Zabranjeni transparent Torcide u Zaprešiću (Facebook) Zabranjeni transparent Torcide u Zaprešiću (Facebook)

Zabranjeni transparent Torcide u Zaprešiću (Facebook) Zabranjeni transparent Torcide u Zaprešiću (Facebook)

 


 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider