Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Kelava spašavao bod

Hajduk još ne zna za pobjedu: Bijeli dva puta gubili pa umalo okrenuli, čudesan gol mlade nade

Nogometaši Hajduka još uvijek su bez pobjede u domaćem prvenstvu nakon što su u nedjelju u 5. kolu Prve HNL kod zaprešićkog Intera odigrali 2-2. Inter je dva puta vodio, ali je Hajduk na kraju uspio iščupati remi.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hajduk je krenuo silovito u Zaprešiću želeći upisati prvu prvenstvenu pobjedu, no obrana ''bijelih'' bila je ta koja je prva kapitulirala i usmjerila utakmicu u nemirne vode. Inter je poveo u 15. minuti kada je Čeliković prošao po lijevom boku i dobro ubacio za Komnena Andrića, koji glavom trese mrežu.

No, početkom drugog poluvremena, u 49. minuti, Hajduk dolazi do izjednačenja zahvaljujući predivnom pogotku 18-godišnjeg Ante Palaverse, koji je s 20 metara vrhunski prebacio Kelavu.

Inter je ponovno poveo u 57. minuti nakon smušene reakcije Hajdukove obrane. Andrić je uposlio Marka Vukčevića, koji iz blizine zabija za 2-1.

No, Hajduk ipak uspijeva iščupati remi, i to iz penala u 75. minuti. Prenga je u kaznenom prostoru srušio Mirka Ivanovskog i sudac je pokazao na bijelu točku, a siguran realizator bio je Ivanovski.

Hajduk je mogao doći do potpunog preokreta, ali bivši vratar Dinama Ivan Kelava je s nekoliko sjajnih obrana sačuvao bod domaćinu.

Dinamo je vodeći s 13 bodova, ispred Rijeke, Osijeka i Lokomotive koji imaju po 10 bodova, ali Riječani imaju utakmicu manje. Peta je Gorica sa 7 bodova, slijedi Inter s 4, Slaven Belupo i Hajduk imaju po tri, a na začelju su Rudeš i Istra 1961 sa po jednim bodom.

Rezultati by SofaScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider