Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Afera ide dalje

Pogledajte Ramosovu reakciju kada su mu rekli da mora na dopinšku kontrolu

Pojavio se videozapis situacije kada je Ramosu na stadionu u Cardiffu priopćeno da mora na dopinšku kontrolu...

Sergio Ramos (Screenshot)

Nakon što je početkom studenog otkrio da 16 najvećih europskih klubova namjerava izaći iz okrilja UEFA-e i osnovati Superligu, Football Leaks najavio je da priprema objavu novih šokantnih informacija koje će zatresti nogometni svijet.

Najavili su objavu informacija vezanih uz izbjegavanje plaćanja poreza engleskih klubova te nove dopinške skandale u nogometu. Utvrdili su da imaju dokumente koji otkrivaju da su neke najveće zvijezde dopingirane.

Kako je krenulo, sve bi moglo prerasti u veliki skandal. Započeli su razotkrivanje dugogodišnje tabu teme s kapetanom Real Madrida Sergijom Ramosom. Otkrili su da je bio pozitivan na dopinškom testu nakon finala Lige prvaka s Juventusom u Cardiffu 2017. Ramos ne da nije kažnjen nego UEFA nije ni objavila inkriminirajuće podatke.

Možda Ramos nije kriv, u Realu tvrde da je sve čisto, to ćemo tek vidjeti, ali simptomatično je da je sve pometeno pod tepih i skrivalo se daleko od očiju javnost. Ako je doista sve čisto i prema pravilniku, ostaje pitanje zašto se skrivalo?

Ramosova reakcija u Cardiffu

O navedenoj aferi svako malo procuri neka nova informacija. Tako se pojavio videozapis situacije kada je Ramosu usred slavlja Madriđana priopćeno da mora na dopinšku kontrolu.

„Evo, sad ću, idem samo po mobitel“, kazao je Ramos prilično iznenađeno i izgubio se u hodnicima stadiona u Cardiffu.

Kasnije se pojavio na kontroli i naposljetku je utvrđeno da je pozitivan na deksameston, supstancu koja se može koristiti ako je UEFA obaviještena na vrijeme i ako je njezino korištenje opravdano zdravstvenim stanjem igrača.

Iz Reala su Uefi javili da je Ramos uzimao drugu supstancu, a šef liječničke službe preuzeo je krivicu za navodnu pogrešku. Priznao je da je Ramosu dao dvije injekcije dan prije utakmice, jednu u koljeno, a jednu u rame. Zapisao je korištenje supstance slične deksamestonu.

Ramosu to nije prvi, a ni zadnji problem s dopingom. Sumnjivo testiranje ne samo Ramosa nego i njegovih suigrača, dogodila se u veljači 2017. Iznenadni dopinški test na treningu Reala izazvao je komešanje, a igrači su pristali na testiranje samo ako ga obavi klupska liječnička služba.

Sumnjivo tuširanje

Među prosvjednicima je bio i Cristiano Ronaldo, a nakon prosvjeda igrača uzorke krvi uzela je liječnička služba Reala. Iako je to protiv pravila, UEFA je izvanredno prihvatila rezultate, a Real se žalio da je antidopinška služba bila nedovoljno profesionalna.

Prema pravilima, klubovi moraju prilikom iznenadnih testova garantirati mir i samostalnost antidopinškim kontrolorima. Također, igrači nemaju pravo glasa oko toga tko će im uzeti uzorak.

Njemački Spiegel, također pozivajući se na Football Leaks, piše i kako se još jedno sumnjivo testiranje dogodilo u travnju 2018. nakon utakmice s Malagom.

Španjolska antidopinška agencija AEPSAD testirala je Ramosa, koji se tuširao prije testiranja, iako su ga upozorili da to ne napravi jer tako može promijeniti rezultate testova. Kako to drugačije protumačiti nego kao još jednom sumnjivom situacijom!?
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider