Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
povratak u normalu

Pogledajte kako treniraju hrvatski klubovi, iz Osijeka stigla primjedba: "Zašto su baš te utakmice prve?"

Hrvatski nogometni prvoligaši mogu se vratiti grupnim treninzima - treniranju u punom formatu. Provjerili smo kakva je situacija kod četiri polufinalista nogometnog Kupa: Rijeke, Osijeka, Slaven Belupa i Lokomotive, koji će prvi odigrati natjecateljske utakmice. Polufinala kupa na rasporedu su za 18 dana.

Slaven Belupo - Lokomotiva i Rijeka - Osijek prvi će u Hrvatskoj odigrati službene utakmice nakon pandemije koronavirusa. Iako su svi prvoligaši u istom problemu, upravo će ova četvorka probiti led i odigrati službene susrete. Nakon gotovo dva mjeseca bez pravih treninga, momčadi su od danas konačno krenule s prvim zajedničkim grupnim treninzima.

''Mogu reći da smo sretni, konačno smo svi skupa na terenu i počinjemo neki osnovni dio prema normalizaciji koju želimo. Sljedeća utakmica je polufinale s Osijekom, imamo tri tjedna i mislim da ćemo biti na razini kakvu sami želimo. Nije sve idealno, ali tome se prilagođavamo i sretni samo da smo počeli barem sa grupnim treninzima'', rekao je trener Rijeke Simon Rožman.

gol expired Capello žestoko oprao Milan, Maldini je bijesan: "Zlo mi je od toga kako su tretirali Bobana" divider

A oprezni su i u Osijeku. I oni baš kao i Riječani od danas treniraju po starom planu. No, neke su se stvari ipak promijenile.

"Imamo dosta ozbiljne ambicije u Kupu"

''Igrači dolaze u opremi za trening 5-10 minuta prije početka samo treninga, na ulasku im se izmjeri temperatura, nakon toga vodi se evidencija o dolascima i odlascima svih'', rekao je tehnički direktor Osijeka Hrvoje Barišić.

Svaki igrač ima svoje bočice vode koje koristi samo on. Po završetku treninga oni bez zadržavanja odlaze kući bez korištenja svlačionica. Dok se djelatnici kluba brinu kako zadovoljiti epidemiološke upute Stožera, trener Kulešević već razmišlja o polufinalu Kupa.

gol expired Tyson je skoro istukao Jordana: "Smirivali smo ga, svima je pričao da će ga prebiti" divider

''Nisu baš utakmice polufinale kupa trebale biti te kojima se počinje nakon tako duge pauze. Međutim što je tu je. Mi imamo dosta ozbiljne ambicije u Kupu, to smo naglašavali od početka'', rekao je Ivica Kulešević.

Još se jedan polufinalist Kupa danas vratio na staro. I trener Lokomotive Goran Tomić od danas konačno ima na zajedničkom treningu na raspolaganju sve svoje igrače.

"Jedva smo dočekali da se okupimo svi na zajedničkom treningu"

''Napokon, jedva smo dočekali da se okupimo svi na zajedničkom treningu, iako su igrači i u grupama jako dobro trenirali, odradili smo sve zacrtano. Tako da smo spremni za današnji trening.''

Iako se vraćaju starim trening navikama, baš kao i ostali prvoligaši, igrači Lokmotive pridržavaju se novih mjera. No, Tomić poručuje kako svima tako i nama.

gol expired Dinamov trener zadovoljan mjerama popuštanja: "Rad je lakši. Igrači su fantastični" divider

''Moramo se prilagoditi. Igrači mjere temperaturu kad dođu na trening. Kad završi trening odlaze doma, nema korištenja zajedničkih svlačionica. Moraju se i oni prilagoditi u ovom periodu. Specifična je situacija, ali prilagodit ćemo se. Rekli su i da će biti testiranja . Mi očekujemo jedno u ovom tjednu i onda još dva, ali vidjet ćemo.''

Baš poput svojih protivnika u polufinalu Kupa, danas su se poštujući sve mjere okupili i u Koprivnici. Trener se ne žali na uvijete, već je sretan što su mu svi igrači ponovno na okupu.

"Igrači su umjetnici kojima je potrebna publika"

''Konačno je došlo vrijeme kad mi kao treneri možemo zadovoljiti očekivanja svojih igrača. Jako lijep osjećaj. U biti to je dobar znak, jer moji će igrači ubuduće biti junaci, a ne epidemiolozi'', rekao je trener Tomislav Stipić.

gol expired Englezi dobili zeleno svjetlo: Poznato je kada se može vratiti Premierliga, nesuglasice još postoje divider

U kakvom će izdanju stvarno biti svi igrači i njihovi treneri, s tribina neće moći provjeriti navijači, jer sve utakmice će se igrati pred praznim tribinama.

''Prazne tribine će utjecati naravno na igrače. Igrači su umjetnici kojima je potrebna publika da izraze u potpunosti svoju kreativnost.''

U ova nova, drugačija vremena svi će se morati naviknuti na neka nova pravila, a i kreativnost pronalaziti u nekim novim izazovima. Sudionici nogometnog Kupa priliku za to imat će već 30. svibnja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider