Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Pogledajte genijalca

Opet on: Švedska poletjela do pobjede na krilima Ibrahimovićeve kung-fu asistencije

Poslije pet godina vratio se u reprezentaciju i u tih 150 minuta dao veliki doprinos.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Zlatan Ibrahimović poslije pet godina izbivanja protekli se tjedan vratio u reprezentaciju Švedske i odmah je imao veliku ulogu u osvajanju šest bodova u prva dva kola kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo.

Premda u ukupno provedenoj 151 minuti na travnjaku nije uspio postići pogodak, Ibra je dao golemi doprinos. Asistirao je za jedini pogodak na domaćoj utakmici protiv Gruzije u prvom kolu, a ove je nedjelje njegov trenutak genijalnosti otvorio put Šveđanima prema tri boda na gostovanju na Kosovu.

U gužvi u šesnaestercu Kosovara nakon jednog odbijanca u 12. minuti maestralno je reagirao pred istrčalim domaćim vratarom i kung-fu asistencijom poslužio Ludwiga Augustinssona, koji je doveo Švedsku u vodstvo. Ibrahimovićevu čaroliju pogledajte OVDJE.

Kasnije su postigli i drugi pogodak, Ibrahimović je u 67. minuti izašao iz igre, a tri minute potom Sebastian Larsson iz jedanaesterca je postavio konačnih 0:3.

Ibrahimović je tako u svom povratku upisao dvije supervažne asistencije i odmah je demonstrirao da će biti veliko pojačanje za Šveđane, koji su trenutačno na vrhu skupine B s maksimalnih šest bodova, dva više od drugoplasirane Španjolske.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider