Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Neću odustati od suđenja

Pogledajte Bebekovo posipanje pepelom: "Stavite se u moju poziciju, cijeli stadion, ili dio njega, skandirao mi je "Ubij Bebeka"..."

HNS-ov sudac objasnio je zašto je neprimjereno govorio o Hajduku, Hajdukovim novinarima i Blažu Duplančiću.

Sudac Ivan Bebek potvrdio je autentičnost snimke i objasnio zašto je nakon utakmice Hajduk - Lokomotiva neprimjerenim rječnikom govorio od Hajduku, Hajdukovim navijačima i novinaru Blažu Duplančiću.

"Pokušajte se stavit u moju poziciju emotivnog stanja jer to što sam proživljavao na utakmici gdje mi je meni cijeli stadion, ili dio stadiona, skandirao "Ubij Bebeka."."

"I jednostavno, pod tim dojmom, da, mogu reći da sam pogriješio i mogu reći da ni u jednom trenutku takvo nešto nije bilo namijenjeno javnom prostoru."

Ispričao se Duplančiću i Kusti

Bebek je dakle, priznao da sporne riječi bile njegove, a najprostačkiji dio odnosio se na novinara Duplančića:

"Prvo, taj Duplančić, to je obično štene koje je bilo oslobođeno tjelesnog. Uvijek je bio isti takav i on će umrijet takav. On je jedno obično smeće,“ pričao je u snimci.

"Moram naglasit da se ja ispričavam gospodinu novinaru Blažu Duplančiću zbog rječnika koji sam koristio u privatnoj konverzaciji sa prijateljem ili poznanikom."

Ispričao se i predsjedniku HNS-a Marjanu Kustiću i njegovim najbližim suradnicima jer...

"Doista čine nadljudske napore da hrvatska reprezentacija bude dobrodošla u svakom kutku RH i da zajedno uživamo u njenim igrama, a ovaj događaj je možda otežao te njihove napore."

Nema namjeru oprostiti se od suđenja

U snimci, Bebek ovako govori o potencijalnom 11-ercu nad Livajom i pritisku koji je uslijedio.

"Tko god je malo duže u nogometu već je navikao na kuhinju dole. Ako ćemo mi ići tako da bi zadovoljili Hajduk ili navijački puk Hajdukov, pa da ne bi oni "mijaukali", onda je najbolje da krenemo u utakmicu s 2:0 na Poljudu."

"Ja to ne bih shvatio kao uvredu. To je jedan kolokvijalan izraz. Nešto što je oznaka za prigovaranje, za traženje za nekakvog razloga poraza ili nečega u odluci suca."

Poručio je da se nema namjeru oprostiti od sudačke karijere i da mu nije narušen kredibilitet.

"Ja vam moram reći da je meni ovo najbitnije. Mislim da moj sudački kredibilitet ne može narušit ova epizoda,“ podvukao je Bebek.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider