Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Koeficijent sve govori

Samo je jedan pravi favorit za prvaka Engleske: Pogba priznao surovu istinu uoči velikog derbija

Manchester United u nedjelju gostuje kod Liverpoola u velikom derbiju 19. kola Premierlige…

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U nedjelju se igra najveći derbi engleskog nogometa. Sastaju se dvije najtrofejnije engleske momčadi - Manchester United gostuje kod Liverpoola u 19. kolu Premierlige. Uvijek je to velika utakmica, pogotovo kada su obje momčadi na vrhu ljestvice.

Manchester United dosta iznenađujuće drži prvo mjesto s 36 bodova, favorizirani Liverpool drugi je s tri boda manje. Obje momčadi odigrale su 17 utakmica.

Naravno da derbi privlači veliku pažnju medija i javnosti. Nije da odlučuje o prvaku, još je puno do kraja, ali mogao bi usmjeriti tijek prvenstva. Ako United slavi, odlijepit će se od Liverpoola na šest bodova, što nije nezanemariva prednost, ali još više bi to značilo Crvenim vragovima u psihološkom smislu. Nakon višegodišnjeg lutanja samopouzdanje bi im konačno naraslo do neba.

gol expired Nevjerojatan rekord neuništivog Lazarova: Zanimljiv podatak čini njegov podvig još luđim divider

Na Old Traffordu povlače ručnu. Još uvijek su oprezni, ne razbacuju se obećanjima i senzacionalnim najavama, vjerojatno poučeni nekim ranijim iskustvima.

Paul Pobga ističe da United još uvijek nije na Liverpoolovoj razini.

„Nećemo to moći reći sve dok ne osvojimo naslov prvaka“, ističe još uvijek najskuplji nogometaš Manchester Uniteda u povijesti.

Posljednjih tjedana puno se spekuliralo o Pogbinoj budućnosti. Mnogi su od francuskog veznjaka očekivali puno više otkako je 2016. stigao iz Juventusa za odštetu od 105 milijuna eura. Kritičke note barem je privremeno umirio pobjedničkim golom u posljednjem kolu na gostovanju kod Burnleyja (0:1). Od Pogbe se i očekuje da bude najvažnija ili barem jedna od najvažnijih poluga u momčadi Ole Gunnara Solskjaera.

Derbi s Liverpoolom na Anfieldu bit će pravi test šampionskih ambicija Crvenih vragova.

„Puno smo napredovali, konstantno napredujemo, ali još uvijek imamo mladu momčad“, kaže Pogba.

„Naravno da ne možemo reći kako smo na razini Liverpoola. Oni su osvojili glavne trofeje i još pobjeđuju. Mi to tek moramo napraviti.“

gol expired Ljutiti Zidane okrznuo Modrića i iskalio bijes na mladoj zvijezdi: Evo što je napravio velikom talentu divider

Pogba sumira:

„Da biste bili najbolji, morate pobjeđivati najbolje. Želimo srušiti aktualnog prvaka. Znamo koliko su dobro igrali posljednjih godina, znamo njihove kvalitete i kako igraju. To su bile i uvijek će biti teške utakmice. Svjesni smo koliko ih je teško pobijediti. No moramo ostati fokusirani i pokušati ostati na vrhu. Mislim da možemo biti prvaci, ali to može reći još nekoliko momčadi. Nismo samo mi u utrci za prvaka. Osim toga, još smo daleko od raspleta“, zaključio je Francuz.

Liverpool je u derbiju favorit na kladionicama. William Hill plaća pobjedu Redsa s 1,95, a Uniteda s 3,60. No najveća engleska kladionica kao najvećeg favorita za osvajanje naslova prvaka vidi Manchester City, koji je trenutačno treći s četiri boda zaostatka za Unitedom, ali ima i utakmicu manje.

Koeficijent na Građane je samo 1,67, na Liverpool je 4, a na United 6,50. Slijede Tottenham s 21 i Leicester s 34.

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider