Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Servisne informacije

Počinje nova sezona HNL-a: Zasad bez gledatelja, evo što još trebate znati

Jubilarna 30. sezona Hrvatski Telekom Prve lige započinje večeras u Varaždinu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Utakmicom Varaždin - Gorica, koja se igra s početkom u 20:05 započet će nova, jubilarna 30. sezona HNL-a.

U baroknom gradu igra se prvi susret prvog kola u sklopu kojeg će se tijekom vikenda još odigrati i sljedeći susreti: Rijeka - Šibenik, Osijek - Slaven Belupo, Hajduk - Istra 1961 i Dinamo - Lokomotiva.

Naslov prvaka brani Dinamo, a novi prvoligaš je Šibenik, koji se nakon osam sezona provedenih u drugoligaškoj konkurenciji vratio u najviši rang.

Jedno mjesto manje u Europi

Za razliku od prošle sezone, kada je iz Hrvatske čak pet klubova izborilo plasman u Europu, u idućoj to neće biti slučaj. Nacionalni koeficijent srozao se i iščeznuo iz prvih 15 na UEFA-inoj ljestvici nacionalnih koeficijenata, što u prijevodu znači da će hrvatski prvak ići u kvalifikacije Lige prvaka, a pobjednik Kupa i još dva kluba iz HNL-a u novo natjecanje: Europsku konferencijsku ligu. Sukladno novoj reorganizaciji UEFA-e, niti jedan naš klub neće igrati kvalifikacije drugog po snazi europskog natjecanja Europske lige.

Koeficijenti u Cro Betu za UFC 252 Miočić ili Cormier: Koliki su koeficijenti i kakve ishode prognoziraju Zelg i Pokrajac divider

Prvenstvo će se, kao i prethodnih godina, igrati četverokružno, svatko sa svakim po dva puta kod kuće i u gostima te će ukupno biti 36 kola.

Prema kalendaru natjecanja, ova ljetno-jesenska polusezona trajat će do vikenda 19./20. prosinca (tada će biti odigrane utakmice 16. kola).

Nastavak sezone već u siječnju

Ove sezone imat ćemo nikad kraću zimsku stanku. Već u utorak 19. siječnja bit će odigran Superkup, u kojem će aktualni prvak Dinamo na Maksimiru ugostiti osvajača Kupa Rijeku. Nekoliko dana kasnije, od 22. do 24. siječnja, utakmicama 17. kola započet će drugi, zimsko-proljetni dio sezone HNL-a.

Zbog činjenice da će se u lipnju igrati Europsko prvenstvo, sve će lige težiti tome da sezonu završe što ranije, pa tako i HNL. Stoga će se čak četiri kola u toj drugoj polusezoni igrati tijekom tjedna (3. veljače, 7. travnja, 21. travnja, 12. svibnja), a kraj sezone predviđen je za vikend 15./16. svibnja.

Naravno, sve ovo pišemo uz pretpostavku da se neće dogoditi neki novi, veći val pandemije koronavirusa koji bi prouzročio odgađanje utakmica i totalni kaos u kalendaru.

Na koncu podsjetimo kako je, na prijedlog Natjecateljske komisije Hrvatskog nogometnog saveza, Izvršni odbor HNS-a donio odluku da će se do daljnjeg utakmice igrati bez gledatelja.

Pogledajte emisiju Lucky Punch: Miočić vs Cormier

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider