Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Neki već realizirani

Početak prijelaznog roka u preostale tri najjače lige: Evo koji megatransferi se očekuju

Prvog srpnja počeo je prijelazni rok i u preostale tri najjače europske lige: Španjolskoj, Njemačkoj i Francuskoj, a transfer Danija Olma samo je jedan od onih koji će ovoga ljeta privlačiti pozornost.

Galerija Mogući transferi (GOL.hr) Mogući transferi hrvatskih igrača (GOL.hr) Realizirani transferi (GOL.hr)

Od sjajnog Dinamova Španjolca Danija Olma do najskupljeg Brazilca Neymara, kroz cijeli srpanj i kolovoz pratit ćemo transfere najboljih svjetskih nogometaša.

Prvi zanimljivi transferi iz HNL-a i u HNL već su ostvareni. Dinamov branič Amir Rrahmani prešao je u Veronu za dva milijuna eura. A Osijek i Rijeka učvrstili su svoje napadačke pozicije potpisima s Antonijom Manceom, odnosno Antonijom Čolakom.

Što se tiče očekivanih transfera, najveća je atrakcija Dani Olmo, koji bi trebao nadmašiti rekordni prelazak Marka Pjace u Juventus. Spekulira se o odšteti od 25 milijuna eura ili čak i više. Mogući su i transferi Dinamova vratara Livakovića, kapetana Ademija pa zatim Hajdukova mladog beka Bradarića, a Osijek bi mogao prodati svog kapetana Škorića.

Dani Olmo (Foto: AFP) Olmo najavio odlazak iz Dinama: Otkrio potencijalnu destinaciju nakon sjajnog Eura divider

U svjetskim razmjerima, ovo su četiri do sada ostvarena najveća transfera. Eden Hazard prešao je iz Chelseaja u Real Madrid za 100 milijuna eura, Francuz Hernandez u Bayern za 80 milijuna, Nizozemac De Jong u Barcelonu za 75 milijuna, Srbin Jović u Real za 60 milijuna, i tako dalje. Ali to je tek početak!

Jer neki od megatransfera tek se očekuju. Neymar je sve bliže odlasku iz PSG-a, a njegova vrijednost procjenjuje se na čak 180 milijuna eura. Tu su još sage o transferima Griezmanna iz Atletica, Pogbe iz Manchester Uniteda, De Ligta iz Ajaxa… Sve to čeka nas ovoga ljeta.

Što se tiče naših, Mateo Kovačić i službeno je prešao u Chelsea za rekordnih 45 milijuna eura. A od ostalih, najtraženiji su Ivan Rakitić, Ante Rebić, Andrej Kramarić i Ivan Perišić. Očekivane cijene kreću se oko 30, 40 milijuna eura, a nove destinacije od Madrida, preko Münchena i Pariza, do Londona. Pred nama je svakako još jedno uzbudljivo ljeto.

 

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider