Nogomet
SPORTOVI
breaking news !: UŽIVO Milanović: "Ovo je priprema za državni udar"
Nogomet
Perez na mukama

Pobuna u svlačionici Reala: Ramos opet zakuhao frku. Modrić pristao, kapetan sve razbucao

Pregovori o produljenju ugovora kapetana Reala Sergija Ramosa pretvaraju se u novu sapunicu…

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

„Slučaj Ramos“ opet je uskomešao atmosferu u svlačionici Reala. Florentino Perez u nezgodnoj je situaciji. Svaki put kada Ramos produljuje ugovor dogode se problemi. Tako je bilo prije šest godina prilikom posljednjeg produljenja, tako je i sada kada mu naljeto istječe ugovor.

Realova je politika da u pravilu ne produljuje ugovore s igračima koji su zašli u tridesete. Sergio Ramos i Luka Modrić su iznimke. Dok je Modrić navodno sve dogovorio s Perezom i pristao na ponudu o produljenju ugovora na jednu godinu i smanjenju plaće, s Ramosom to ide puno teže.

Ramos ne pristaje na smanjenje plaće

Problem je duljina ugovora, Real nudi 1 + 1 godinu, a još više smanjenje. Čovjek bi pomislio da se radi o drastičnom rezanju, kad ono - u pitanju je deset posto.

Ramosova plaća kreće se između 12 i 15 milijuna eura, ovisi o izvoru i računaju li se bonusi. Ako uzmemo donju cifru, deset posto je 1,2 milijuna. Dvije godine, to je 2,4 milijuna.

gol expired Inter je sinoć izgubio, ali svi pričaju o kopačkama Marcela Brozovića divider

Ramosu je to možda zadnji ugovor i on se ne želi odreći tog iznosa. Ne prihvaća ni ponudu da mu se nadoknadi gubitak kada kriza prođe. Njegov je odgovor da je to potpuno neizvjesno i stoga jako riskantno.

Za Pereza je još veći problem lančana reakcija. Ako Ramos odbije ponudu, što će napraviti ostali? Navodno je Ramos već zakuhao pobunu. Ostatak svlačionice podržao je njegovu ideju da se ne prihvati zahtjev za smanjenje plaća od 10 do 15 posto.

Pobuna u svlačionici

Perezovo je objašnjenje da će prihodi pasti u sljedećoj sezoni zbog koronakrize te da je zbog toga potrebno smanjiti plaće. Proračun će biti manji nego prošle sezone za čak 300 milijuna eura, oko 600 milijuna, a troškovi za plaće su 448 milijuna. Minus bi bio 91 milijun eura i to treba poravnati. Međutim, igrači se bune jer Real namjerava dovesti skupocjena pojačanja kojima će ponuditi goleme plaće.

U prvom redu tu se misli na Kyliana Mbappea, koji je glavni cilj Madriđana u ljetnom prijelaznom roku. Francuz traži 40 milijuna eura godišnju plaću. Ako prijeđe u Real, bit će najplaćeniji igrač Kraljevskog kluba. Čini se da se starosjediocima to nimalo ne sviđa. 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider