Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
U lovu na iste igrače

Liverpool zadaje težak udarac Realu: LeBron James pomaže Redsima dovesti najpoželjniju zvijezdu

Liverpool je najveći konkurent Real Madridu u lovu na Kyliana Mbappea i Davida Alabu…

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Puno toga sugerira da će Liverpool biti najveći suparnik Real Madridu u lovu na Kyliana Mbappea i Davida Alabu, madridski As prenosi mišljenje eksperata koji se bave problematikom nogometnog tržišta.

„U ekonomskom i sportskom smislu, Liverpool je u odličnoj poziciji da se bori za najvrjednije eksponate na tržištu“, tvrde dobro upućeni izvori.

Redsi imaju jake karte u rukama. Na više načina mogu primamiti najbolje igrače, a glavni cilj im je upravo Mbappe. Liverpool je klub koji ima blještavu povijest, ali što je još važnije, sadašnjost i budućnost.

Financijski stoji jako dobro. Međutim, možda i najvažnija stavka u cijeloj priči je sponzorska spona. Od prošlog ljeta Liverpool nosi Nikeove dresove, a američka tvrtka pod svojim skutima drži i mladu francusku zvijezdu.

Nike spona izemđu Redsa i Mbappea

Redsi su potpisali s Nikeom petogodišnji ugovor prema kojem će dobivati 35 milijuna eura godišnje. I to nije sve, isposlovali su ugovor prema kojem će dobivati 20 posto od prodaje svakog dresa. Nije teško zaključiti zbog čega je to bitno u kontekstu lova na Mbappea.

Napadač PSG-a trenutačno ima plaću od 20 milijuna eura godišnje, a ugovor s Parižanima traje mu do ljeta 2022. PSG ga želi zadržati, Katarani imaju novca, no sportski projekt je upitan. Čini se da Mbappe lagano gubi nadu da bi PSG mogao osvojiti Ligu prvaka. Osim toga, zov Premierlige teško je ignorirati. Ipak je engleska liga puno izazovnija od francuske.

gol expired Zubčić: "Ne trebamo se veseliti. Ljudi u Petrinji pate, donirat ćemo osvojeni novac" divider

Budući da ga u svojim redovima žele vidjeti gotovo svi najveći klubovi, jasno je da je može licitirati. U sjajnoj je poziciji, nigdje mu se ne žuri, može čekati najbolju ponudu. Spekulira se da traži dvostruko veću plaću, znači oko 40 milijuna eura godišnje. To je iznos koji mu mogu osigurati tek tri-četiri kluba u ovom trenutku. Liverpool je sigurno među njima.

LeBron pomaže Liverpoolu

Jedan od aduta Redsa je i NBA superstar LeBron James, koji je manjinski dioničar slavnog engleskog kluba i jedan od najznačajnijih Nikeovih manekena. Nikeova je ideja da spoji Jamesa i Mbappea u istu priču. Nike i Liverpool su ta spona. Pretpostavaka je da bi to bio plodan marketinški potez. Da se na tom planu nešto kuha, sugerira i nedavna LeBronova objava na Instagramu zajedničke fotografije s Mbappeom.

Detalj koji je odjeknuo na „planetu Liverpool“. Dovoljno za laganu euforiju među navijačima Redsa. Naravno da iza objave stoji Nikeova marketinška kampanja. Objasnili smo zbog čega priča ima dublju pozadinu. LeBron bi mogao pripomoći u nagovaranju, očito je da je u dobrim odnosima s Mbappeom.

gol expired Rukometaši BiH u šoku: Nisu im ništa dali jesti dva dana, zatvorili su ih u sobe divider

Kada se svemu doda da je Juergen Klopp posljednjih godina u nekoliko navrata razgovarao s Mbappeovim ocem, jasno je da je Liverpool jako ozbiljan takmac Realu u utrci za igračem kojeg mnogi smatraju najpotentnijim nogometašem današnjice i kojem se predviđa gotovo sigurno osvajanje Zlatne lopte u skoroj budućnosti.

Klopp želi Alabu

Liverpool konkurira Realu i u lovu na Davidu Alabu. Donedavno se činilo da je Bayernov branič na pragu Santiago Bernabeua, da je to praktički gotov posao, no engleski mediji tvrde da to baš i nije tako. Guardian piše da je Liverpool ozbiljno zagrizao i da vrši snažan pritisak.

Kloppu trebaju pojačanja u obrani, izvan stroja su stoperi Van Dijk i Joe Gomez, a potrebna mu je kvalitetna zamjena i na mjestu lijevog beka. Zna se da je Alaba kadar igrati na više pozicija, izrazito je polivalentan.

U Bayernu je počeo na lijevom beku, a u zadnje vrijeme igra u sredini obrane. Tijekom karijere igrao je i na ofenzivnijim pozicijama, posebice u austrijskoj reprezentaciji, gdje je često bio klasično krilo, a pod Guardiolom je u Bayernu znao zaigrati i u veznom redu. Dakle, iskoristiv je na više pozicije, a Liverpool treba baš takvog igrača.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider