Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Jasna poruka Šukeru

Plenković uputio oštre kritike: HNS će se morati "prozračiti"

Predsjednik Vlade RH Andrej Plenković osvrnuo se na sutrašnju Izbornu skupštinu Hrvatskog nogometnog saveza i kritizirao proces izbora predsjednika HNS-a.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Na sastanku Predsjedništva i Nacionalnog vijeća HDZ-a predsjednik HDZ-a i Vlade RH Andrej Plenković osvrnuo se na sutrašnju Izbornu skupštinu Hrvatskog nogometnog saveza i još oštrije ponovio stavove koje je nedavno izrekao, kada je kritizirao izborni proces za predsjednika HNS-a.

Podsjetimo, Davor Šuker bit će jedini kandidat na Izbornoj skupštini HNS-a, dok je Dario Šimić ispao iz utrke jer nije skupio dovoljno potpisa županijskih saveza.

"Kad je riječ o HNS-u, rekao sam to prije nekoliko tjedana kad sam se famijalizirao sa statutom, on možda i jest po zakonu, ali je začahuren kada je riječ o mogućnostima kandidature. Praktički se skupljanjem potpisa na razini županijskih saveza može onemogućiti kandidatura jednog ili više kandidata, što se u konačnici i dogodilo. Ja ne mislim da je to osobito zdravo, pogotovo kad se pokazalo da je bilo i više kandidata. Ja mislim da bi jedna pluralistička kandidatura za HNS bila zdrava, no očito u ovom trenutku nisu bili sazrjeli uvjeti za tako nešto. No, vjerujem da će se morati 'prozračiti' HNS u razdoblju koje je pred nama, što naravno ne znači da ne želimo reprezentaciji uspjeh na Svjetskom prvenstvu u Rusiji.“

Znači li to zračenje i ove dvije inspekcije koje su poslane?
„Gledajte, to je posao koji radi državni ured, sportska inspekcija. To nije posao u koji je involviran predsjednik Vlade na bilo koji izravan način“, zaključio je Plenković.

Izborna skupština HNS sutra će se održati u zagrebačkom hotelu Sheraton s početkom u 12 sati. Skupština bi trebala imati 59 članova, ali čini se da će ih biti 56, jer Nogometni savez Istarske županije i Središte Split nisu izabrali svoje delegate. Naime, nisu se mogli dogovoriti koga da izaberu, pa na kraju nitko nije dobio dovoljno glasova.

Da bi potvrdio mandat, Šuker mora dobiti natpolovičan broj glasova ukupnog sastava, odnosno najmanje 30. Prema svemu sudeći to nije upitno, ali isto tako je jasno da Šuker neće biti izabran jednoglasno. Sljedeća važna točka dnevnog reda bit će izbor članova Izvršnog odbora. Kandidata je 19, a mjesta 16. Najintrigantnije pitanje je hoće li Nogometni savez Splitsko-dalmatinske županije dobiti svog predstavnika u Izvršnom odboru?

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider