Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Burno u španjolskoj

Piquea dočekali zvižduci i uvrede, trening prekinut: ''Gade, odlazi iz reprezentacije''

Navijači španjolske reprezentacije uzeli su na zub velikog zagovornika katalonske neovisnosti Gerarda Piquea.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Španjolska prolazi kroz vrlo burno razdoblje zbog katalonskog referenduma o neovisnosti, a napeta politička situacija nije zaobišla ni nogomet. Barcelona je utakmicu protiv Las Palmasa odigrala pred praznim tribinama i izazvala brojne polemike, a dan nakon utakmice su nakon hitnog sastanka objavili da stupaju u štrajk.

U središtu turbulentnih događaja nalazi se Gerard Pique, uz Pepa Guardiolu najglasniji nogometni zagovornik katalonske neovisnosti. On se nakon utakmice s Las Palmasom zaputio na okupljanje reprezentacije gdje su mu navijači pripremili vatreni doček.

Piquea su na treningu dočekali glasni zvižduci i uvrede. Policija se pojavila u velikom broju; Civilna garda je navijačima oduzela uvredljive transparente, ali nisu mogli zaustaviti uvrede.

''Pique, gade, odlazi iz reprezentacije'' i ''Pique, Španjolska je tvoja nacija'', bili su neki od povika upućenih stoperu Barcelone. Izbornik Julen Lopetegui prekinuo je trening nakon samo 23 minute.

Mnogi smatraju da bi Piquea trebalo udaljiti iz reprezentacije.

"Ako to u reprezentaciji zatraže od mene, ja ću se bez ikakvih problema maknuti“, rekao je Pique nakon utakmice s Las Palmasom. Mnogi u Španjolskoj, posebice oni koji su unitaristički nastrojeni, nazivaju ga licemjerom, jer u isto vrijeme pledira za katalonsku neovisnost i uredno nastupa za La Roju.

"Igranje za španjolsku reprezentaciju nema veze s patriotizmom. Kad igram, uvijek dajem sve od sebe. Nitko nema ni veća ni manja prava na reprezentaciju“, odgovara Pique.

Scene s treninga reprezentacije mogle bi se ponoviti i na većoj pozornici, a pogotovo u Madridu gdje za dva tjedna Barca igra derbi kola s Atleticom.

"Ne znam kakve će biti reakcije na gostujućim terenima. To ovisi o ljudima koji nas simpatiziraju ili ne vole. Mislim da su mnogi u Španjolskoj protiv ovog što se događa u Kataloniji“, rekao je Pique.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider