Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Kreću u štrajk

Barca se pridružila prosvjedu za Kataloniju: Klub prestaje sa svim aktivnostima

Nakon sporne utakmice s Las Palmasom klub je odlučio stati na stranu Katalonaca koji traže nezavisnost.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Barcelona je održala hitni sastanak povodom kriznog stanja u Kataloniji koje nije zaobišlo ni klub koji se smatra jednim od simbola katalonskog identiteta i otpora Madridu.

Barcelona je objavila da se pridružuje prosvjedu u organizaciji inicijative Table for Democracy zbog čega će klub sutra biti zatvoren. Niti jedna profesionalna ni mlada momčad u utorak neće trenirati u Ciutat Esportivu, trening-centru Barcelone. 

Objava Barcelone stigla je nakon hitnog sastanka i nedjeljne utakmice s Las Palmasom koja je izazvala velike polemike. Mnogi smatraju da je Barcelona trebala žrtvovati bitna tri boda i otkazati utakmicu - katalonski Sport susret s Las Palmasom naziva ''najtužnijom utakmicom u povijesti Barce'' te ''utakmicom koja se nikad nije trebala odigrati.''

Utakmica je na kraju odigrana, ali pred praznim tribinama. Barcelonu je zbog toga kritizirao Pep Guardiola.

''Ja tu utakmicu ne bih igrao. Ako su već odlučili igrati, trebali su igrati s publikom i prihvatiti sve posljedice te odluke'', rekao je Pep.

O raskolu u klubu najbolje govori ostavka dopredsjednika Barcelone Carlesa Vilarrubija koji je bio protiv igranja sporne utakmice s Las Palmasom.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider