Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Načeli ih kornerom

Messi briljirao: Pobjeda Barce na povijesni dan za Kataloniju

U dvoboju u kojeg je, zbog političke situacije u Španjolskoj i Kataloniji, jednostavno morala dobiti, Barceloni se otvorilo u drugom poluvremenu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nogometaši Barcelone zadržali su stopostotni učinak u Primeri i nakon sedmog kola zahvaljujući 3:0 (0:0) domaćoj pobjedi protiv Las Palmasa u utakmici odigranoj u vrlo neobičnim okolnostima.

Zbog sukoba građana s policijom u cijeloj Kataloniji zbog referenduma o katalonskoj neovisnosti i odcjepljenju od Španjolske španjolski su mediji prvotno objavili kako će utakmica biti odgođena, međutim Barcelona je popustila pred pritiscima iz Španjolskog nogometnog saveza i odlučila odigrati utakmicu, ali bez gledatelja.

Ispred Camp Noua se okupilo desetak tisuća navijača koji su se do posljednjeg trenutka nadali kako će ih ipak pustiti na stadion, ali od toga nije bilo ništa.

Barcelona je otpor Las Palmasa uspjela slomiti tek u drugom poluvremenu, u 48. minuti prvi je pogodak na susretu postigao Sergio Busquets glavom nakon kornera, dok je pobjedu s dva gola u završnici potvrdio Lionel Messi u 70. i 77. minuti. Inače, Messi je bio asistent za vodeći pogodak Barce, na njegov ubačaj iz kornera poentirao je Busquets.

Hrvatski reprezentativni veznjak Ivan Rakitić odigrao je drugo poluvrijeme za Barcelonu koja sada ima 21 bod, pet više od druge Seville, dok Alen Halilović zbog ozljede nije konkurirao za nastup u sastavu Las Palmasa koji sa šest bodova zauzima 17. mjesto.

Rezultati by SofaScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider