Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
"Tu ću umrijeti"

Pique u suzama na kraju veličanstvene karijere: Pogledajte što je sve osvojio

Gerard Pique je ove subote završio svoju grandioznu karijeru.

Gerard Pique (Foto: Afp)

Neko vrijeme bilo je jasno da je Gerard Pique postao Barceloni uteg - u sportskom, ali i financijskom smislu.

Njegove igre nisu bile na razini iz najboljih dana, a golemi ugovor opterećivao je klupski budžet pa je prije nekoliko dana donio (logičnu) odluku - da će se oprostiti.

Učinio je to sinoć, utakmica protiv Almerije bila mu je posljednja u veličanstvenoj karijeri u kojoj je osvojio nevjerojatan broj trofeja i to ne bilo kakvih nego onih koji imaju najveću moguću težinu.

Osam La Liga, četiri Lige prvaka

Što s Manchester Unitedom, u čije je redove otišao kao klinac iz Barcelonine omladinske škole, što s Barcom, osvojio je pregršt toga. Osam puta bio je prvak Španjolske, sedam puta je osvajao Kup kralja i šest puta Španjolski Superkup.

Četiri Lige prvaka (jedna s Unitedom, tri s Barcelonom), tri UEFA-ina Superkupa, tri FIFA Svjetska klupska prvenstva, zatim osvajanje Premier lige i Community Shielda upotpunio je i osvajanjem Europskog prvenstva s reprezentacijom Španjolske (2008.) i Svjetskog prvenstva dvije godine kasnije.

Uz sve ovo, tu je i čitav niz individualnih nagrada i uvrštavanja u idealnu momčad nekog natjecanja ili sezone.

Pique: Tu sam se rodio, tu ću i umrijeti

Po završetku sinoćnje utakmice Pique je održao oproštajni govor. Zahvalio se suigračima, svim zaposlenicima i Upravi Barcelone. Dok je nabrajao sve što mu je na srcu, nije mogao suspregnuti suze.

"U životu, ponekad, jednostavno želite pustiti. Tolika je ljubav između Barcelone i mene, da je bilo vrijeme da si ostavimo malo prostora i zraka. Uvjeren sam da ću u budućnosti opet biti ovdje", rekao je Pique.

U tim trenucima navijači su ga prekinuli povicima "predsjedniče, predsjedniče".

"Nije ovo zbogom. Otišao sam odavde sa 17 godina, ali sam se vratio. Djed me učlanio u Barcelonu odmah nakon rođenja. Tu sam se rodio, tu ću i umrijeti. Živjela Barca zauvijek", zaključio je sad već bivši igrač Barcelone.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider