Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
U redove velikog rivala

Otkriveno kamo je Ronaldo želio prijeći iz Man Uniteda: "S njim bismo bili prvaci"

Uoči odlaska s Old Tafforda Cristiano Ronaldo bio je u kontaktima s velikim rivalom Manchester Uniteda…

Bruno Fernandes i Cristiano Ronaldo (Foto: Afp)

Poznati britanski novinar i prezenter Piers Morgan otkrio je da je Cristiano Ronaldo bio voljan prijeći u Arsenal prije nego što je otišao u Saudijsku Arabiju.

Ivan Perišić i Achraf Hakimi VIDEO Perišić stigao na utakmicu Lige prvaka i sreo zvijezdu PSG-a: Pao je srdačan pozdrav divider

Da bi se shvatio kontekst, treba reći da je Morgan veliki navijač Arsenala te je u dobrim odnosima s Ronaldom. Upravo je Morgan napravio eksplozivan intervju s Ronaldom uoči njegova odlaska iz Manchester Uniteda, a u kojem se Portugalac obračunao sa svojim bivšim klubom.

"Da je Arsenal zimus doveo Ronalda, što je Cristiano, usput rečeno, priželjkivao, osvojili bismo englesko prvenstvo", kazao je Morgan.

"Ronaldo zna kako se postižu golovi kada je to najvažnije", zaključio je Morgan aludirajući na kiksove Topnika u završnici sezone, posebice na glatke poraze u obračunima s Manchester Cityjem.

Ronaldo želio prijeći u Arsenal

Arsenal je većinu sezone proveo na čelnoj poziciji Premierlige, no posustao je u završnici prvenstva i trenutačno je drugi s četiri boda manje od Cityja i utakmicom više. Kako Arsenal do kraja prvenstva ima dvije utakmice, a Cityju su ostale još tri, moralo bi se dogoditi sportsko čudo da Topnici prestignu Građane i oslade se naslovom prvaka.

Nakon dugotrajnih svađa i mučne atmosfere u Manchester Unitedu Ronaldo je zimus prešao u saudijski Al-Nassr za vrtoglavu plaću. Prije nego što je napustio Old Trafford, povezivalo ga se s brojnim klubovima, a kako je Morgan otkrio, izgleda da je u igri bio i veliki Unitedov rival - Arsenal. Bio bi to spektakularan transfer da se ostvario.

Momčad Bayerna s Kimmichom u postavi Barcelona i Guardiola žele nezadovoljnu zvijezdu Bayerna: Zadnja njemačka svjetska klasa napušta Bundesligu divider

Međutim, Topnici očito nisu bili odveć uvjereni da bi im Ronaldo mogao pomoći, pogotovo nakon mučnih događanja na Old Traffordu, a usto su bili prvi na ljestvici i činilo se da su na dobrom putu da osvoje prvi naslov prvaka Engleske nakon 2004.

Realno rečeno, veliko je pitanje bi li Ronaldo bio od kvalitetnije pomoći ili bi samo narušio atmosferu i odnose unutar momčadi Arsenala, baš kako je to bilo na Old Traffordu. Nikad nećemo doznati.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider