Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
PRvi poraz u šest

Rangnicka oprali poslije samo mjesec dana na klupi: "Doista je čudotvorac, uspio je United učiniti još gorim"

Rivali Manchester Uniteda dočekali su svoje na društvenim mrežama.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Premierligaš Manchester United dobiva zasluženo pranje na društvenim mrežama poslije još jednog očajnog nastupa u porazu od Wolvesa 1:0 na Old Traffordu. Presudio im je veteran Joao Moutinho kasnim golom s ruba šesnaesterca poslije poništenog gola Ronalda zbog zaleđa, prečke Bruna Fernandesa i sjajne obrane golmana Josea Saa…

Bio je to prvi poraz Uniteda u šest utakmica pod novim prijelaznim šefom Ralfom Rangnickom koji je trebao vratiti osmijehe na lica navijačima sa svojim intenzivnim gegenpressingom, ali umjesto je uspio jako malo jer se United i dalje muči.

gol expired Porazili United nakon 40 godina, Cristiano Ronaldo dobio kapetansku traku pa skoro skrivio gol divider

Protiv Wolvesa je bio uglavnom mnogo lošija momčad u prvom dijelu, a iako je u drugom uspio malo popraviti dojam, i dalje nije uspio probiti žilavi blok domaćina te su na koncu kažnjeni.

Njihov veliki rival i navijač Arsenala, britanska TV ličnost Piers Morgan je to jedva dočekao:

“Ralph Rangnick doista jest čudotvorac, United je sad još lošiji“, ismijao ih je Morgan na Twitteru:

“Trebali su probati s Antoniom Conteom dok su imali priliku, nije normalno da tako velik klub ima tako malog trenera.“

Navijači Uniteda su na njegovoj strani i optužuju Rangnicka da je najobičniji poslušnik i ni blizu dovoljno nemilosrdan za svlačionicu Uniteda.

"Nećemo napredovati dok ne nađemo nemilosrdnog menadžera, ako se postavljaš tako da im govoriš da mogu nastaviti igrati ovako usrano i da nećemo dovoditi nove igrače na njihova mjesta, to ćeš i dobiti“, piše jedan navijač.

"Čak i uz ove odgođene utakmice ništa nisu uspjeli naučiti od Rangnicka. Zar ne bismo sad trebali biti momčad koja pritišće protivnike. Zasad još to nisam vidio“, piše drugi.

gol expired Ronaldo se opet izvukao crvenog kartona? Legenda Uniteda se obrušila na njega zbog ponašanja tijekom utakmice divider

Rangnick je opravdanje potražio u velikom broju izostanaka zbog kojeg je Phil Jones zaigrao prvi put poslije gotovo dvije godine. Na koncu je bio jedan od najboljih na terenu u noći u kojoj je Ronaldo u izostanku Harryja Maguirea nosio kapetansku vrpcu oko ruke.

A on je po običaju ponio svu zaslugu za slošu igru i samo nekoliko dana poslije komentara Unitedove ikone Garyja Nevillea kako ima demoralizirajući efekt na neke svoje suigrače, dobio je novu porciju.

Rangnick ga jasno nije bacio pod bus, on vidi pragmatičnije razloge poraza:

“Nismo igrali dobro, individualno ni kolektivno. U prvom dijelu imali smo velikih problema držati ih daleko od našeg gola. U drugom smo promijenili formaciju na trojicu u zadnjoj liniji i imali razdoblje bolje igre od 15 minuta u kojem smo trebali zabiti“, rekao je Rangnick pokušajući objasniti Unitedove probleme.

"Pri golovima koje smo primili smo bili dobro pokriveni u šesnaestercu, ali Moutinhov udarac bio je jedan od onih kad nam suparnik ostane potpuno sam izvan kaznenog prostora, a takvih je bilo previše ove sezone.“

"Razočarani smo rezultatom i dijelovima naše predstave, moramo priznati da su zaslužili pobijediti.“

Svaka nada koju je Rangnickov dolazak donio na početku sad je ponovo nestala i Vragovi čame na sedmom mjesecu Premier lige…

Standings provided by SofaScore LiveScore
Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider