Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Junak Barcelone

Obećao djedu na smrtnoj postelji da će igrati za Real, a sad ih je demolirao usred Madrida

Barcelona je pobijedila Real Madrid s 4:0 u El Classicu, a Pierre Aubameyang zabio je dva gola.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nogometaši Barcelone razbili su Real Madrid s visokih 4:0 u derbiju španjolske La Lige na Santiago Bernabeu, a Pierre Emerick Aubameyang odigrao je utakmicu za pamćenje.

Već u 28. minuti susreta načeo je mrežu "kraljevskog kluba" na asistenciju Ousmanea Dembelea, a onda već u prvoj minuti nastavka utakmice asistirao Ferranu Torresu za 3:0.

Upisao dva gola i asistenciju

Samo pet minuta kasnije Aubameyang postiže svoj drugi pogodak na susretu i tako se upisuje u povijesne knjige španjolskog nogometa.

Postao je prvi nogometaš u ovom stoljeću koji je direktno sudjelovao u tri pogotka, i to u svom prvom nastupu u "El Classicu".

Impresivan je to poduhvat gabonskog napadača koji je ove zime stigao u Barcelonu kao slobodan igrač iz londonskog Arsenala.

Napadač prekršio veliko obećanje

Zanimljivo, potpisom za Barcelonu prekršio je obećanje koje je dao djedu na smrtnoj postelji.

Prije nešto više od pola desetljeća, dok je nosio dres dortmundske Borussije u intervju je otkrio kako je djedu na smrtnoj postelji obećao kako će jednog dana igrati za Real Madrid.

"Neće biti lako to ostvariti, ali često mislim na to, čak svoje golove slavim saltom unaprijed u čast legendarnog Huga Sancheza“, rekao je Aubameyang 2016. pa izgleda "na to“ zaboravio dok je potpisivao ugovor s Barcelonom.

Ali, život piše čudne priče pa je tako umjesto za Kraljevski klub, Auba potpisao za njegovog velikog rivala pa ga demolirao u velikom derbiju.

Tablica La Liga

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider