Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Briznuo u plač

Zabio sjajan gol, a navodno je ozlijeđen: Velika želja ipak stiže u Barcu?

Ne igra za Liverpool, ali zabija za Brazil - ima li nakon ovoga povratka na staro ili će ipak napustiti klub?

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Saga oko prelaska Philippea Coutinha jedna je od najvećih sapunica prijelaznog roka. Barcelona hitno treba pojačanja za vezni red – Andres Iniesta više ne može pratiti ritam, dok su se pojačanja poput Andrea Gomesa pokazala kao veliki promašaji.

Nakon što nisu uspjeli dovesti Marca Verrattija, kao prva želja Blaugrane isplivao je Coutinho. No, Liverpool se pokazao kao jako tvrd pregovarač: istaknuli ih da ih ne zanimaju problemi Barcelone te da neće uzimati u obzir ponude za brazilskog playmakera, pa čak ni kad se radi o preko 100 milijuna eura.

Coutinho je propustio prve tri utakmice Premierlige zbog ozljede leđa, ali kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo u Rusiji pokazale su da ozljeda, po svemu sudeći, ne postoji. Nakon što je došao u kamp brazilske reprezentacije, liječnici su dali zeleno svjetlo za nastup, a Coutinho je na terenu pokazao da je itekako spreman.

Nakon prodora i sjajne kombinacije s Jesusom zabio je gol za vodstvo protiv Ekvadora i briznuo u plač. Zašto je ovako emotivno proslavio pogodak u nebitnoj utakmici, budući da je Brazil već osigurao plasman u Rusiju, zna samo on. Konačnih 2:0 postavio je njegov mogući suigrač u veznom redu Barcelone – Paulinho.

Nastup za Brazil potaknuo je novu lavinu glasina. Prijelazni rok u Španjolskoj traje do ponoći, a Barcelona se još uvijek nada dovođenju svoje velike želje.

Kao mogućnost pojavila se i kupovina s odgodom. Na taj je način Liverpool kupio Nabyja Keitu iz RB Leipziga – gvinejski veznjak pridružit će se Redsima tek sljedećeg ljeta – a na isti način sada bi mogli prodati Coutinha Barceloni.

Barcelona, prema pisanju katalonskih medija, ne planira odustati i upustit će se u utrku s vremenom: do ponoći će pokušati slomiti Liverpool i kupiti brazilskog čarobnjaka, koji je, šale se u Engleskoj, magično izliječio svoja leđa i zaigrao za Brazil.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider