Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
tko nema ulaznicu...

Petković za GOL.hr otkrio taktiku za Atalantu: ''Ovaj put će biti malo pripremljeniji''

Ponajbolji nogometaš Dinama Bruno Petković najavio je za GOL.hr utakmicu s Atalantom.

Bruno Petković (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Ovog utorka od 21 sat na legendarnom milanskom San Siru kreće rasplet posljednja dva kola Dinamove skupine Lige prvaka. Modri imaju pet bodova, kao i drugoplasirani Šahtar, a utakmica protiv Atalante mogla bi biti ključna.

Dinamo će na San Siru, gdje Atalanta igra jer se njen stadion još dovršava, imati veliku podršku navijača. Svi oni koji nisu mogli do ulaznice pratit će spektakl na Planet Sportu gdje se mogu gledati sve utakmice Lige prvaka.

Dinamov napadač Bruno Petković već je igrao na San Siru kada je bio u Italiji. Za GOL.hr je opisao što znači taj stadion te što nas sve zajedno čeka u utorak navečer.

''Jako dobar, poseban. Stadion prima puno gledatelja, iako sumnjam da će ih na toj utakmici biti tako puno. To je jedan od onih stadiona koje gledaš kao dijete i nadaš se da ćeš jednog dana istrčati na njegov travnjak.''

gol expired Petković za GOL.hr o interesu Barce i usporedbama s Ibrom: "Olmo je već sada igrač za Barcelonu'' divider

Igranje na mitskom stadionu

Ranijih godina travnjak je znao biti problem. Kakav je bio kada ste vi igrali?

''Odličan, nije bilo nikakvih problema.''

U Milano stiže vjerojatno rekordan broj Dinamovih navijača, kada su u pitanju inozemna gostovanja. Dinamovi navijači će stići na San Siro iz cijele Hrvatske i sa svih strana Europe. Imat ćete veliku podršku, koliko će vam to značiti?

''Jako je lijepo čuti vlastite navijače dok igrate u gostima. U Manchesteru je mala grupa naših navijača skoro pa nadglasala cijeli stadion. Presretni smo što imamo takvu podršku, dajemo svoj maksimum na terenu. Naše igre su podstrek navijačima da na svaku buduću utakmicu dođu u što većem broju'', rekao nam je Petković u intervjuu.

Petković o tome što igračima znači invazija na Milano

Talijani će ovaj put biti spremni

Talijani su nakon utakmice u Zagrebu bili šokirani visokim porazom. Vidjelo im se to na licima, i novinarima, i navijačima, i trenerima i igračima. Očekujete li njihov drukčiji pristup u uzvratu?

''Vjerujem da će biti malo pripremljeniji. Atalanta je odlična momčad, koja je i protiv Šahtara pokazala da zna i može. Nadigrali su Šahtar. Bez obzira na dominaciju Cityja, uspjeli su izvući bod u Milanu. Jedna odlična ekipa, ovih 4:0 iz Zagreba ne smije nas zavarati. Ne smijemo ni pomisliti da će biti lagano. Ponavljam, to jedna jako, jako dobra ekipa.''

Evra žica lovu Mandžukića

 

Kako protiv Atalante ovaj put?

Kako se postaviti u toj utakmici? Ići po pobjedu, jurnuti od prve minute ili ipak igrati malo opreznije. U nekim kalkulacijama i bod na kraju može biti dovoljan za drugo mjesto, jer nitko ne može sa sigurnošću reći što će se dogoditi na utakmici Šahtara i Atalante u zadnjem kolu.

''Nikad nismo bezglavo jurnuli, baš nikad. Uvijek smo igrali maksimalno taktički disciplinirano, uvijek smo imali i glavu i rep, tako da ne vjerujem kako će bezglava jurnjava uopće doći u obzir. Protiv bilo koga da igramo, idem na pobjedu. To nam je cilj, želimo pobijediti svakog suparnika. Ali polako, imamo još vremena, stignemo sve proanalizirati detaljno.''

Prilika za ulazak u povijest kluba

Znate li da Dinamo nikada u povijesti nije prošao u drugi krug najelitnijeg UEFA-ina klupskog natjecanja? Ni u Kupu prvaka (dvaput ispao u prvom kolu), a ni u Ligi prvaka (šest puta ispao u skupini). Bio bi to povijesni uspjeh ako biste uspjeli.

''Nisam to znao, još jedan dodatan motiv. Imali smo puno povijesnih utakmica prošle i ove sezone. Ali ne opterećujem se uopće time, idemo korak po korak, utakmicu po utakmicu. Ne mora ni značiti da će sve biti gotovo nakon ovog kola, imamo još jedno nakon Atalante. Treba ići polako, ne treba preskakati.''

Šanse protiv Cityja? Građane ste osjetili u prvoj utakmici. U Zagreb će doći vjerojatno u promiješanoj momčadi.

''Predaleko je ta utakmica, treba zadržat fokus na sljedećoj, pa ćemo tek nakon toga razmišljati o Cityju'', zaključio je Petković.

Utakmicu gledajte u prijenosu na Planet Sportu u utorak od 21 sat.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider