Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
ONI SU SE OGLASILI

Peticija da se Haalandu zabrani igrati nogomet došla do britanskog Parlamenta

Jedna šala britanskih nogometnih fanovima došla je sve do najvišeg zakonodavnog tijela.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nevjerojatan start sezone norveškog napadača Erlinga Haalanda nikoga nije ostavio ravnodušnim. Napadač Manchester Cityja postigao je 19 pogodaka u 12 utakmica, što je teško zamisliv start nekog igrača u novom klubu, posebno na ovoj razini.

Impresivan rezime rezultirao je upotrebnom poznatog britanskog humora pa se tako na internetu našla peticija da se Erlingu zabrani igrati profesionalni nogomet. Kao razlog toga navedeno je da je on zapravo robot.

Od male šale do milijunskog broja potpisa

Šala se brzo proširila internetom te je sve došlo do toga da je peticija ubrzo dobila preko dva milijuna potpisnika. Prema zakonu Ujedinjenog kraljevstva, nakon toga se morao oglasiti Parlament. 

Erling Haaland i Phil Foden Dnevnik jednog fantazista: Priča o čovjeku koji je ubio Fantasy Premier League divider

Oni su to i napravili, kratko se izjasnivši da je peticija odbijena i da se neće razmatrati. Iako je svima jasno da je riječ o šali, zakon je takav da su oni to službeno morali napraviti.

Hoće li Erling nastaviti svoj sjajan niz i već danas doći do 20. pogotka u sezoni, saznat ćemo od 16 sati, kad Manchester City na svom domaćem terenu igrati protiv Southamptona.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider