Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
NAJVEĆI OWNERSHIP U POVIJESTI

Dnevnik jednog fantazista: Priča o čovjeku koji je ubio Fantasy Premier League

Više nije moguće niti s jednakim zaluđenicima razgovarati o Premier ligi, a da središnja tema nije Erling Haaland.

Erling Haaland i Phil Foden (Foto: Afp)

Dragi moji bandwagonaši i svi oni koji su bili dovoljno pametni već prije par kola postaviti ono slovo "C" na Erlinga Haalanda i ne micati ga, svaka vama čast.

Rekao sam to naravno i ja da ću napraviti (u svojoj primarnoj ekipi, za ovu svi pratitelji znaju da namjerno ne koristim Haalanda), ali uvijek pred deadline dođe ona želja hvatati diferencijal. Ma kakav prokleti diferencijal, tko još može diferencijalno nadmašiti ovog manijaka?! Da, sve je jasno, osim toga zašto radim(o) takve gluposti.

Norveško čudovišto imaju doslovno svi

Kako momak ruši rekorde u dresu Manchester Cityja, tako ruši i one FPL-a.

Pored onog da je protiv Aston Ville postao igrač s najviše postavljanja na kapetana, s čak 5.3 milijuna (spreman sam se kladiti da će ovo kolo biti nadmašen), on sve više podiže rekord za najveći ownership u povijesti. Prije par kola ga je srušio, a evo sad je na 83.2 posto.

Haalanda dakle ima 8 milijuna, 807 tisuća i 596 ljudi. Od ukupno deset i pol milijuna sudionika, gdje računajmo da nekih pola milijuna vjerojatno nije aktivno još od prvog kola.

City ovo kolo igra kod kuće protiv Southamptona. Znate, to je onaj simpatičan klub koji barem jednom svaku sezonu prima po 8-9 komada od nekoga i kojem u obrani trenutno igra Duje Ćaleta-Car te koji je prošlu utakmicu imao čak pet crtica u prvih 11 (klik OVDJE). 

I kao kapetana imat će ga svi

Sve je jasno, pasti će rekord još jednom, s nekih 7-8 milijuna postavljanja za kapetana, tek će se neki pametni (taj sam, taj sam) odvažiti staviti De Bruynea ili tako nekoga (odmarao je tijekom tjedna, ne zaboravite). Čak i da ostatak top momčadi nema jake utakmice, više nitko nije lud da ignorira gospodina koji izgleda kao da se došao zabavljati na termin, a ne igrati najjača nogometna natjecanja na svijetu.

I to bez ikakvog podcjenjivanja Svetaca i odličnog menaždera Hassenhutla. Ali, jednostavno kako ga zaustaviti? Nisu do sada rješenje našli niti bolji.

Osim toga, peticija da mu se zabrani igranje jer je u pitanju robot je zakon, to morate priznati.

Rekapitulacija jada

No, dosta o Haalandu, idemo malo o napadačima Cityja. Šalim se naravno. Idemo rekapitulirati prošlo kolo ove ekipe bez spomenutog momka koji je upisao tri pogotka i dvije asistencije, čime je još jednom prešao igricu. Neću komentirati, samo ću zalijepiti.

Fantazista - pregled 9. kola Fantazista - pregled 9. kola (Foto: gol.hr)

Pamtim samo sretne dane, pjevala je Gabi Novak, a zapjeva još tu i tamo (češće tamo nego tu). Tako ćemo se i mi okrenuti lovu na sretnije dane (ako su mogući bez Norvežanina). Odnosno idućem kolu.

Tako se nadamo da ćemo idućeg tjedna pjevati drugu Gabinu pjesmu, imena On me voli na svoj način. E sad, tko će biti on, to je na vama.

Moja prva dvojba je bila što napraviti s ozljedom Fofane, i to kad Chelsea ima doma utakmicu koja nevjerojatno miriše na clean sheet. Nešto poput onoga što sam prošlo kolo najavio CS West Hama i rekao da uzmete Coufala (učinjeno u drugoj ekipi). CS se dogodio, ali Coufal nije, majstor prosjedio na klupi.

Nego, vratimo se na Fofanu. Neka logika je Reece James, igrač kojeg zapravo ne volim koristiti. S njih bih morao u minus. Odlučio sam da neću u minus, stigao Cuccurella. Ako bude igrao Chilwell, tražit ću Coopera po Londonu.

Masone, Mounte! Brate, dođi sebi!

Što se tiče Chelseaja, vjerujem i dalje Mountu, mora ga krenuti. Prošlu kolumnu sam dao sam sebi savjet da je pravilno zamijeniti ga za Maddisona, to tvrdoglavo nisam napravio. Sad je na njemu da mi vrati.

Raya ostaje na golu jer mi je jednostavno žao minusa, a odabrana formacija je 4-4-2, uz jednu riskantnu izmjenu, Neco Williams u prvu, a Martinelli na klupu. Razlog je jednostavan. Arsenal i Liverpool će biti tvrda utakmica, a za Forest stvarno vjerujem da protiv podosta sterline Aston Ville neće primiti.

Cancelo i Trippier su već standardni no brainer, kao i ova cijela veza, s De Bruyneom kapetanom. Mount i Soucek su dužnici, vrijeme je da krenu, a Rashford igra u špici, to se uvijek cijeni. Osim ako ne krene Martial, ipak dečko zabija svakih pola sata kad igra, samo što malo igra.

Napad isto ne moram objašnjavati, sve je jasno.

Fantazista za deseto kolo Fantazista za deseto kolo (Foto: gol.hr)

Već po standarnom ustaljenom receptu, idemo se posvetiti onome što je zanimljivo u ovom kolu. Dokazano je kroz prethodne epizode ove kolumne da dajem dobre savjete, posebno one koje sam osobno ne uvažim. Pa hajdemo.

Ne pretjerujte sa Cityjem i Arsenalom

Prvi savjet je gledajte unaprijed i ne zaboravite da City i Arsenal ne igraju 12. kolo. Ako niste dobro raspoređeni, to bi vam mogli doći neki minus bodovi. A ima vas onih koji imate ukupno po pet ili čak šest igrača kombinirano iz te dvije momčadi.

Leicester se probudio i ide kod Bournemoutha. Ako već mora neko gostovanje, mislim da su oni sretni da je to. Ipak, neće valjda Danny Ward dva kola za redom CS? Ako ste hrabri, probajte Solankea. Ako niste, Maddison je zicer, Barnes je isto dobar pick.

Chelsea za sada nema igrača koji konstantno nešto donosi, ali James je uvijek dobar izbor. S njim znate na čemu ste. Ili neki dobri bodovi, ili samo jedan bod jer taj se doslovno rodio sa žutim kartonom. Opet ću reći, probajte Aubu, Cooper dobro koristi svoje centralne napadače.

Za City svi sve znamo koga treba. Jedino mi je problem taj Bernardo Silva. Jeftin je, donosi, ali ne igra uvijek i ja sam imao taj maler da gotovo po pravilu kad ga uzmem, on ne zaigra. Phil Foden je sigurnjak, i on je odmarao protiv Kopenhagena.

Newcastle djeluje kao vrlo čvrsta obrambena momčad i treba nastaviti s Trippierom, eventualno Pope na gol. Naprijed nisu konzistentni. Isaku sam već rekao da ne vjerujem. Onaj tko mora proraditi je Willock. Brentford odmara po pitanju FPL-a.

West Ham sam najavio kao momčad koja se diže, a vjeru u njih sam potvrdio Soucekom. Vi možete Paquetom, koji se očito sve više uklapa u momčad, što smo mogli vidjeti u četvrtak sjajnim nastupom u Konferencijskoj ligi. Ostatak? Kehrer, Scamacca, nećete fulati. Ako ne vrate sad, krenut će vraćati.

Probajte nešto od Unitedovaca, dugoročno ima smisla. Bit će oni dobri, zanemarite ovih šest komada protiv robota i njegovih drugara.

Nottingham Forest? Awoniyi, ako nemate ništa pametno, eventualno Johnson

Što još? Za ovo kolo teško išta pametno, smrdi mi na jedno od onih gdje ćemo svi biti tu negdje, no tko zna. Lov na diferencijale uvijek je tu. Ali, ove sezone, kao što sam naveo, ne po pitanju kapetana.

Prazni jalovi bodovi ubojice FPL-a

Za kraj, moramo se vratiti na početnu temu i morate priznati da ovo s Haalandom više nije zabavno.

Imate ga za kapetana, donosi vam gomilu bodova, ali to su bodovi u kojima nema gušta. Zašto? Pa jednostavno zato što Haalanda u ekipi imaju i svi ostali.

Koliko god da bodova uzme, vi s tim bodovima nećete napraviti apsolutno ništa.

Isto tako je ubio onaj dio igre s biranjem kapetana, jer smo došli do toga da si lud ako ga ne staviš.

Prazni jalovi bodovi čovjeka koji je ubio Fantasy Premier League, zar ne?

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider