Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
teško, ali zasluženo do pobjede

Iskreno priznanje trenera Dinama, Gavranović najavio lov na europsko proljeće

Privremeni trener Dinama Alen Peternac priznao je da su Modri igrali u grču protiv Wolfsbergera.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Dinamo je teškom mukom ali sasvim zasluženo stigao do prvog troboda u Europskoj ligi ove sezone. Modri su na Maksimiru slavili protiv Wolfsbergera, a to su napravili jednim jedinim golom Atiemwena u samoj završnici utakmice. 

Privremeni trener Dinama, u odsustvu Zorana Mamića zbog koronavirusa, Alen Peternac bio je zadovoljan pobjedom, ali je priznao da je njegova momčad igrala u grču. 

"Rovovska bitka. Dominirali smo, imali smo plan u prvom poluvremenu da sa što manje dodira okrećemo strane, ali bili smo preplašeni prema naprijed. Falilo je dubine. No kada su oni dobili crveni karton, stavili su tri stopera visoka iza. Nije nam to odgovaralo, tražili smo s Atiemwenom da ulazi u sredinu i pogodili", rekao je privremeni trener Dinama, u odsustvu Zorana Mamića, Alen Peternac za Arenu Sport nakon utakmice.

"Falilo nam je prodornosti kroz sredinu, dokazali smo da imamo roster od 20 igrača, da svatko može igrati. Dečki su dali maksimum, svi smo presretni. Čeka nas prvenstvo pa opet kod njih borba", kazao je Peternac pa priznao:

gol expired Nevjerojatan podatak: Dinamo jedini klub Europske lige bez primljenog pogotka! divider

"Ostali smo neporaženi, a i nismo primili gol. No važno je zabiti više. Igramo otvoreniji nogomet, dajemo više golova nego u zadnje dvije godine. Bili smo u grču, znamo kakva je situacija s koronom. Idemo tamo na pobjedu, znamo kakvi su oni, znaju oni nas. Nadamo se da ćemo svi biti kompletni i zdravi i vratiti se s tri boda".

Mario Gavranović nije zabio pogodak, ali je bio konstantna opasnost pred golom gostiju.

"Kada su ostali s igračem manje znali smo da moramo i možemo podići ritam, da će oni pasti krajem utakmice, i zasluženo smo dobili", rekao je Gavranović za Arenu Sport.

"Bila je dosta čvrsta utakmica, oni su se postavili dosta agresivno, ali i mi smo bili na nivou. Nismo imali puno prilika, zatvarali su prostor koji smo htjeli naći, ali bili smo bolji za jedan gol i možemo biti zadovoljni", kazao je napadač Dinama koji uopće ne želi čuti za izostanke igrača zbog korone.

gol expired Influencer Mourinho objavio viralni hit na Instagramu: "Ovo je najbolje što se dogodilo u 2020." divider

"Skupili smo se, znamo da su nam nedostajali neki važni igrači, ali nema vremena misliti koga nema, nego pripremiti utakmicu s onima koje imaš na raspolaganju. Pokušavamo se pripremiti što bolje i izbjeći probleme, ali kad putuješ to nije lako. Nadam se da ćemo svi biti zdravi poslije reprezentativne stanke i napasti to europsko proljeće", zaključio je Gavranović.

Sada slijedi reprezentativna stanka, a druga utakmica u Austriji između ova dva suparnika igra se za tri tjedna.

gol expired Livaji "ukrali" asistenciju, pa zabio dva gola! Katastrofa Milana na svom San Siru divider

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider