Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Komentar Ivice Mede

Perišićev dolazak u Hajduk bio bi sjajan i za Dinamo: Tajnoviti sastanak u Zagrebu, vruća linija s Milanom

Možemo samo zamisliti što bi se dogodilo u Splitu i cijeloj Dalmaciji ako bi stigla vijest da Perišić dolazi na Poljud. Bila bi to prava ludnica, čak i za splitske standarde.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nikola Kalinić pokrenuo je lavinu.

''Zvao me Perišić... Neću vam ništa otkriti, sve je na njemu, ima vremena i neka odluči'', otkrio je Kalinić na predstavljanju u holu Poljuda.

Navijači Hajduka reagirali su munjevito. Okupili su se na društvenim mrežama i pokrenuli akciju #PerišićuVrimeJe.

Na Instagramu se masovno dijele fotografije koje pozivaju Perišića kući, a toliko je daleko otišlo da neki šalju i pisma u sjedište Intera nadajući se da će stići do hrvatskog nogometaša.

U akciju Hajdukovih navijača uključio se i Marko Livaja. ''Vrime je da se vratiš'', rekao je Livaja u kratkom videu koji kruži internetom.

"Nije u šoldima sve"

Sada je osvanula i fotografija s treninga Hajduka. Na njoj su petorica senatora Bijelih - Lovre i Nikola Kalinić, Livaja, Filip Krovinović i Danijel Subašić. Potonji je pustio i prigodne taktove hita Mladena Grdovića "nije u šoldima sve".

Prilično sugestivno i znakovito. Dakle, koliko hoćete znakova po putu da se nešto kuha. Pitanje je koliko je ozbiljno? Je li realno da Ivan Perišić u sljedećih nekoliko dana napusti Inter i priključi se Hajduku?

gol expired Hrgoviću se konačno otvaraju vrata za velike mečeve: Tony Yoka poslao prijeteću poruku, uskoro slijedi vatromet divider

Teško je reći hoće li se to uistinu dogoditi, ali čini se da je priča jako ozbiljna. Perišiću istječe ugovor s Interom na kraju sezone, a kako stvari stoje, oko novog se ne mogu dogovoriti. Barem zasad.

Svakako je moguće da Inter popusti i odobri Perišiću ono što traži. Ako se to dogodi, Perišić bi vjerojatno ostao u Nerazzurrima.

Do petka sve poznato?

Čini se da će presudna biti sljedeća 2-3 dana. Možda bi do petka moglo sve biti poznato. Takve su informacije stigle do mene. U svakom slučaju, prijelazni rok u Hrvatskoj traje do 15. veljače. Dakle, može se pričekati i vikend.

Ako Perišić odluči napustiti Inter, morat će ishoditi ispisnicu milanskog kluba. Budući da je u posljednjih šest mjeseci ugovora, Perišić je slobodan pregovarati s kime hoće, no ipak je još uvijek pod ugovorom s Interom.

U teoriji, ali i praksi Inter može tražiti odštetu. Ako talijanski klub bude inzistirao na odšteti, Hajduk to vjerojatno ne bi mogao platiti.

Nameće se logičan zaključak da bi Inter mogao pustiti Perišića pod uvjetom da se ovaj odrekne cijele ili barem lavovskog dijela plaće do kraja sezone. Dakle, slična je priča kao i s Kalinićem, koji je to između redova natuknuo na predstavljanju.

Perišić će se morati odreći jednog dijela zarade

Koliku god da je plaću dobio u Hajduku, ona je ipak manja od iznosa koji je mogao zaraditi u Veroni do kraja sezone. Teško da bi Inter pristao pustiti Perišića i još mu isplatiti dobar dio plaće koju je trebao dobiti do kraja sezone.

Možda jedan manji dio, ali više od toga baš i nema logike. Kako god okrenuli, Perišić će se morati odreći lijepog iznosa u sljedećih nekoliko mjeseci.

gol expired Seksualni skandal trese Ajax i cijelu Nizozemsku: Zovu ga "napaljeni rođo", legenda pokazivala genitalije divider

U tom kontekstu može se tumačiti i Subašićeva poruka "nije u šoldima sve". Možemo samo zamisliti što bi se dogodilo u Splitu i cijeloj Dalmaciji ako bi stigla vijest da Perišić stiže na Poljud. Bila bi to prava ludnica, čak i za splitske standarde. Stvorila bi se euforija koja se može doživjeti jednom ili najviše dvaput u karijeri.

Koliko čujemo iz nekih izvora bliskih hrvatskom reprezentativcu, Perišića jako golica taj scenarij. Iz Hajduka je morao rano otići, praktički kao klinac. U Bijelom dresu nije doživio ovacije tribina i zapaljivu atmosferu kakva bi se stvorila i kakva već jest u ovom trenutku.

U punoj snazi i velikoj formi

Ne bi to bio povratak samo radi povratka. Perišić bi se vratio u punoj snazi, još igra u velikoj formi, a Hajduk je stvorio momčad kakvu jako dugo nije imao i objektivno je očekivati da napadne Dinamo i naslov prvaka. Bijeli već sada izgledaju odlično, a kako bi izgledali s takvom klasom u momčadi, možemo samo pretpostaviti.

Bilo bi to jako zanimljivi vidjeti. Zamislite tercet Perišić – Kalinić – Livaja. Poljud će i ovako gorjeti, a što bi tek bilo s Perišićem na travnjaku… Da ne pretjerujemo, valjda 20 tisuća na svakoj utakmici, a u derbijima dupke krcato.

Sjajna priča već se slaže u Splitu, a s Perišićem bi sve otišlo na n-tu potenciju. Svi koji su istinski ljubitelji nogometa, bez obzira za koga navijaju, jamačno bi to voljeli vidjeti. Bila bi to fantastična stvar za Hrvatsku nogometnu ligu i cjelokupan hrvatski nogomet.

Rapidno bi se diglo zanimanje za cijelu ligu, svi klubovi bi od toga profitirali na ovaj ili onaj način. Istinski jak i atraktivan Hajduk od neprocjenjivog je značaja za hrvatski nogomet. U krajnjoj liniji, to je dobro i za najvećeg rivala, zagrebački Dinamo.

Perišićev dolazak u Hajduk bio bi sjajan i za ligu i Dinamo

Nije to floskula. Samo prava konkurencija može zaoštriti bitku za naslov prvaka i na taj način svi bi napredovali. Neizvjesnost praćena kvalitetom donosi povećanu gledanost, u prijevodu novac, a pojačava i intenzitet igre.

U takvom ozračju igrači brže napreduju i sazrijevaju. Ne treba se izmišljati topla vode, recept je u svim ligama isti. Ključna riječ je - konkurencija! Dinamo konačno ima konkurenciju i zato je sve zanimljivije. Toliko zanimljivije da bi se i Dinamovi navijači mogli probuditi i početi aktivnije puniti Maksimir.

Koji je krajnji domet Filipa Hrgovića u profesionalnom boksu?

Ukupno glasova:

Već se osjeća u zraku zamalo zaboravljeno slatko iščekivanja velikog derbija. I to s obje strane. Ako još bane Perišić, bit će ludilo. Tko zna, možda u zadnjim satima prijelaznog roka reagira i Dinamo. Ili možda Osijek. Zašto ne? Odgovor rivala uvijek moguć. Lančana je to reakcija, akcija izaziva reakciju. S nestrpljenjem se očekuju idući dani.

Tajnoviti sastanak u Zagrebu, Perišić doletio iz Milana u ekskluzivni hotel

I za kraj jedna informacija za koju nemamo stopostotnu potvrdu, ali dolazi s više strana. Kad se sve uzme u obzir, logično je da se krije kao zmije noge i da ju je teško iščeprkati.

Uvjeravaju me izvori koji u pravilu imaju dobre informacije da se pred kraj vikenda u jednom ekskluzivnom zagrebačkom hotelu odvio misteriozni sastanak predstavnika Hajduka i ljudi iz najbližeg Perišićeva okruženja. No to nije sve, ima još podosta soli.

I Hajduk i Inter imali su svoje utakmice u subotu. Hajduk je gostovao u Velikoj Gorici, a Inter je igrao gradski derbi s Milanom u predvečernjim satima.

Dovoljno vremena da se sjedne na zrakoplov u Milanu i u najvećoj tajnosti posjeti hrvatska metropola na jedan dan ili dan i pol. Aluzija je jasna, postoje snažne indicije da je Perišić nazočio sastanku. Tako govore moje informacije. Kad čujete sugestivne Kalinićeve, Livajine i Subašićeve poruke, morate staviti prst na čelo… Vruća linija s Milanom očigledno postoji. 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider