FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
Dugo je to čekao

Hrgoviću se konačno otvaraju vrata za velike mečeve: Tony Yoka poslao prijeteću poruku, uskoro slijedi vatromet

Francuski teškaš Tony Yoka nagovijestio je da namjerava odraditi meč s Filipom Hrgovićem…

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Anthony Joshua boksat će protiv Oleksandra Usyka u svibnju, otkrio je Joshuin promotor Eddie Hearn.

Bit će to revanš za naslov prvaka svijeta u teškoj kategoriji po WBA, WBO, IBF i IBO verzijama.

Ukrajinac je jednoglasnom odlukom sudaca pobijedio britanskog boksača u Londonu prošle godine i preoteo mu pojaseve.

Nije preciziran datum, to se tek trebaju dogovoriti, jednako kao i gdje će se meč održati. Hearn kaže da stižu ponude iz cijelog svijeta.

gol expired Seksualni skandal trese Ajax i cijelu Nizozemsku: Zovu ga "napaljeni rođo", legenda pokazivala genitalije divider

"Svi žele taj meč; Velika Britanija, Sjedinjene Države, Bliski istok... Ipak, volio bih se da se borba održi u Britaniji, ali to ćemo još vidjeti", kazao je Hearn.

Hrgoviću se otvaraju vrata

Datum i ishod meča bitan je za najboljeg hrvatskog boksača Filipa Hrgovića, kojeg očekuje okršaj s kineskim teškašem Zhileijom Zhangom.

Pobjednik tog meča postat će prvi izazivač svjetskom prvaku po IBF verziji, a to je u ovom trenutku Usyk.

Za Hrgovića je dobro da se meč Usyka i Joshue što prije održi i da po mogućnosti pobijedi Usyk jer bi u tom slučaju vjerojatno otpala trilogija i hrvatskom boksaču povećale bi se šanse da u doglednoj budućnosti izazove prvaka.

Naravno, Hrgović prije toga mora pobijediti Zhanga, a vjerojatno će morati odraditi još najmanje jedan veći meč jer teško da će Usyk ili Joshua tako lako pristati na borbu s Hrgovićem.

Puno je vjerojatnije da će ići u organizaciju meča s Tyson Furyjem, a Hrgović bi u tom slučaju morao pričekati, najvjerojatnije sredinu iduće godinu.

Koji je krajnji domet Filipa Hrgovića u profesionalnom boksu?

Ukupno glasova:

Kako stoje stvari, realno je očekivati da Hrgoviću nakon Zhanga na megdan izađe Tony Yoka, francuski teškaš koji je već prihvatio bačenu rukavicu, ali morao je privremeno odustati od borbe s Hrgovićem jer ga IBF prisilio da prije toga odradi otkazanu borbu s Martinom Bakoleom.

Da Yoka ostaje pri tome da želi boksati s Hrgovićem, govori i njegova sinoćnja objava na društvenim mrežama.

Yoka poslao poruku

Određen je točan datum i mjesto borbe s Bakoleom, to će biti 14. svibnja u Parizu, a Yoka je poručio kongoanskom teškašu.

"Imao sam priliku za borbu koju sam čekao godinama, ali zahvaljujući tebi morat ćemo opet čekati", napisao je Yoka, misleći na Hrgovićev meč.

„Dana 14. svibnja, bit će osobno“, zaključio je svoju poruku Yoka, koji će biti veliki favorit u tom meču i za Hrgovića je važno da pobijedi.

Nameće se zaključak da se Hrgoviću konačno otvaraju vrata za velike mečeve, koji mu u doglednoj budućnosti mogu donijeti borbu za naslov prvaka svijeta. Ova godina će biti presudna u Hrgovićevoj profesionalnoj karijeri. 

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider