Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
urnebesni video iz svlačionice

Guardiola svog mrskog rivala Mourinha svrstao među najbolje svih vremena

Pep Guardiola svrstao je Josea Mourinha, svojeg velikog trenerskog rivala, kao jednog od najboljih trenera svih vremena.

Galerija Guardiola i Mourinho (Foto: aFP) Pep Guardiola (Foto: AFP) Pep Guardiola (Foto: AFP) +4 Pep Guardiola (Foto: AFP)

Trener Manchester Cityja Pep Guardiola jedan je od najboljih trenera u povijesti nogometa. U to nema nikakve sumnje. Međutim, on sam je vrlo skroman po tom pitanju i ne smatra se najboljim svih vremena, iako je osvojio 28 titula u 11 godina.

"Ne. Nisam najbolji svih vremena. Najbolji trener je onaj koji promijeni nogometnu kulturu. Arrigo Sacchi je to napravio u Italiji, Johan Cruyff je to napravio u Barceloni, Alex Ferguson je podigao Manchester United na jednu sasvim drugu razinu. Jose Mourinho je osvojio titule prvaka u nekoliko država. Vjerujem da sam dio te grupe, osvojili smo 28 titula u 11 godina, ali nije sve samo do titula", kazao je Guardiola u razgovoru za Sky Sports.

Koliko je Guardiola predan nogometu, uspjehu i momčadi mogli smo vidjeti na videu koji se prije samo koji dan pojavio na internetu. Riječ je o videu iz svlačionice uoči početka utakmice ili poluvremena kada Guardiola svojim igračima objašnjava što raditi, kako se kretati i kako lopta treba putovati.

Guardiola se toliko unio u objašnjavanje da je gestikulirao, imitirao, trčao po svlačionici da svojim igračima dočara što i kako trebaju raditi da bi stvorili potreban prostor u suparničkoj obrani.

 

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider