Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
PRVI PUT OD 1947.

Tko je čovjek koji je zabio četiri komada Realu? Prorok Guardiola najavio ga je prije tri godine

Valentin Taty Castellanos malo je poznat u Europi, ali Pep Guardiola znao je sve o njemu još dok je igrao u MLS-u.

Valentin Castellanos (Foto: Afp)

Nogometaši Girone iznenadili su Real Madrid u La Ligi pobijedivši ga 4:2, a apsolutni junak domaćih navijača bio je četverostruki strijelac Valentin Castellanos. Argentinac je do jučer bio praktički anoniman, a danas za njega znaju i ptice na grani.

Postao je, naime, prvi čovjek koji je Kraljevskom klubu ubacio četiri komada u jednoj utakmici u ovom stoljeću. Preciznije, od 1947. godine to nikome nije pošlo za nogom. Postao je tek šesti nogometaš u povijesti španjolskog prvenstva s pokerom golova protiv Reala, a prvi nakon Estebana Echevarríje. 

Real Madrid VIDEO Real upisao težak poraz na gostovanju: Argentinac im zabio četiri komada divider

Castellanos je prvi gol zabio glavom u 12. minuti, udvostručio je prednost nedugo zatim golom kroz Luninove noge. Real je do poluvremena smanjio na 2:1, ali Castellanos je minutu u drugo poluvrijeme kompletirao hat-trick. Poker je ubacio malo poslije sat vremena igre.

Guardiola mu prorekao sjajnu budućnost

Argentinac (24) stigao je na posudbu u Gironu iz Cityjeve MLS franšize New York Cityja kako bi se dokazao u europskoj konkurenciji i čini se kako mu zasad jako dobro ide. Time je ispunio riječi svog nesuđenog šefa Pepa Guardiole, koji mu je predvidio sjajnu budućnost.

Dječak na utakmici Reala VIDEO Modrić nije razveselio samo dječaka u hrvatskom dresu: Navijači su bili oduševljeni divider

"Mislim da je on igrač koji će napraviti sljedeći korak u svojoj karijeri u Europi. Ono što sam vidio poslije preporuke skautske službe oduševilo me. Siguran sam da je dovoljno dobar za europski nogomet, sad samo treba vidjeti gdje će to biti", komentirao je Guardiola 2021. godine.

Ispalo je da je to "gdje" La Liga i ide mu jako dobro. Zabio je 12 komada u tekućoj sezoni za Gironu, od toga čak 11 u La Ligi. Njegovi golovi pomogli su Gironi doći do devetog mjesta na tablici, što je jako dobro s obzirom na to da su se prošle sezone plasirali među španjolsku elitu.

Večer iz snova

"Bila je ovo večer iz snova. Kad igrate protiv najbolje momčadi na svijetu, ne možete ni sanjati da ćete zabiti četiri komada. Podijelit ću ovaj trenutak s našim navijačima, svojom obitelji i rođacima u Argentini, koji su me uvijek podržavali", pričao je junak utakmice sinoć.

"Razlika između MLS-a i La Lige? Teško je to uopće usporediti, te dvije lige potpuno su različite. San mi je bilo samo zabiti protiv Reala, a sad kad sam zabio četiri komada na jednoj utakmici, ne mogu taj osjećaj ni opisati."

"Sretan sam i zbog pobjede, vrlo je važna jer smo dodatno odmakli od opasne zone", podvukao je.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider